Árpi bohóc

2022. október 21. 12:45

Várom, mit szólnak e Göncz képhez 56 évfordulóján máig idoljaim, a lassan mindent egyre szótlanabbul tűrő demokratikus ellenzék tagjai.

2022. október 21. 12:45
null
Farkasházy Tivadar
Farkasházy Tivadar
Facebook

„Négy kritikából azért idéznék.

»Göncz Árpád hazaárulásra készülő, bomlott elméjű gonosz, Antall József hős a NER új kurzusfilmjében. A Blokád alkotóinak interpretációja szerint Göncz Árpád egy káros paprikajancsi volt.« (Csákvári Géza – Népszava)

»Antall Józsefből higgadt hőst, Göncz Árpádból kártékony bohócot csinál a Blokád. Dölyfös, szétszórt, néha egy kicsit infantilis, és talán nem is a saját akarata szerint cselekszik.« (Klág Dávid – Telex)

»Egy Göncz Árpáddal szembeni karaktergyilkosság szándéka sejlik fel.« (Balla István – hvg.hu)

»Antall Józsefnek szobrot állít, Göncz Árpádból hülyét csinál az új kurzusfilm. A harmadik percében már ott tartunk, hogy annyira ellenszenves, hogy legszívesebben pofán vernénk. Egy kicsinyes, sértett primadonna, aki irigy és féltékeny a nála okosabb és tisztességesebb miniszterelnökre; de gyáva is, mert Antall-lal szemben retteg a szovjetektől, és úgy benyal Gorbacsovnak, hogy teljesen hülyét csinál magából. Göncz emlékével feltörli a padlót.« (Inkei Bence – 24.hu)

Azért várom, mit szólnak e Göncz képhez 56 évfordulóján máig idoljaim, a még életben lévő, de lassan mindent egyre szótlanabbul tűrő demokratikus ellenzék tagjai. És további néhánymillió.

Továbbá következő nemzeti ünnepünkön, március 15-én várom a Gönczöt alakító Gáspár Tibor Kossuth-díját.”

Nyitókép: MTI/Fotó: Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P. Savoiardes
2022. október 23. 12:40
Kedves Tivadar. És kinek a felszólalásában bízol mint idolod? Mécs? Aki 56-os halalraiteltbol lett SZDSZ majd MSZP tag? Vagy azok akiknek az apja magyarokat kínzott és fiaik úgynevezett europeerek lettek mint Bauer és Pető? Vagy Feri szólaljon fel az akasztast vezénylő nagyapai örökséget viselő feleségével? Esetleg szólaljon fel idolod Demszky akiről szinten készült egy film miszerint a maoista egyetemista srác lesz a beütött ügynök az ellenzéki szervezkedések közt? Nem nagyon perelt a nyomorult.. Ki szóljon Gonczert? Pont annyit ért mint aki szólt érte. Mint te, Tivadar. Te ostoba szarjanko.
MIstvan
2022. október 22. 16:32
"március 15-én várom a Gönczöt alakító Gáspár Tibor Kossuth-díját." Talán még vannak, élnek mások is, akik emlékeznek Gálvölgyi művész úr filmparódiájára, amikor a magyarok eredetét keresve, a paródia végén nőiesen (buzisan?) ugrabugrálva beszökkent egy mezei pottyantós klozetba - megtalálva amit keresett. Fantasztikus alakítás volt, méltán része kiemelkedő művészi életművének. Jogosan várhatta a Kossuth díjat. Meg is kapta. Tehát hajrá Gáspár Tibor. Ne okozz csalódást ennek az erjedő szemétládának.
írmag
2022. október 22. 14:09
Otromba lépa, letek, mogyoló! Magadról szólsz, de ki az "És további néhánymillió"? Heti vizesnyolcas!
asiati
2022. október 22. 12:02
Az a baj kedves Tivadar,hogy csak ezeket az elnyomott, sajtónak nehezen nevezhető orgánumokat olvasod.Egy a tábor-ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!