Amerika véget vet Zelenszkij álmának?

2022. október 19. 18:18

Napról napra hosszabb azoknak a magas rangú médiaszemélyiségeknek és politikusoknak a listája, akik kezdik megkérdőjelezni a konfliktusban mutatott amerikai stratégia bölcsességét.

2022. október 19. 18:18
null
Thomas Fazi
UnHerd

„Miközben »kamikaze« drónok záporoznak Kijevre, az Egyesült Államokban változik az Ukrajnával kapcsolatos hangulat. Május és szeptember között 55%-ról 38%-ra csökkent azoknak az amerikaiaknak az aránya, akik rendkívül vagy nagyon aggódnak egy ukrán vereség miatt. A republikánusok és a republikánus érzelmű függetlenek 32%-a szerint az USA túlságosan is támogatja a háborút. Ez az arány ebben a csoportban márciusban 9 százalék volt.

De az amerikai establishmenten belül is törések mutatkoznak. Napról napra hosszabb azoknak a magas rangú médiaszemélyiségeknek és politikusoknak a listája, akik kezdik megkérdőjelezni a konfliktusban mutatott amerikai stratégia bölcsességet.

Miért önt továbbra is több tízmilliárdot az amerikai kormányzat egy olyan háborúba, amely Ukrajnában pusztít és több ezer ember halálát okozza (és világszerte hatalmas járulékos károkat okoz), amikor a Washington Post szerint „az amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy sem Oroszország, sem Ukrajna nem képes megnyerni a háborút”? Ha ez így van, akkor az USA miért hosszabbítja meg a vérontást és a pusztítást, és miért ígéri, hogy támogatja Ukrajnát »amíg szükséges«, ahelyett, hogy egy diplomáciai megoldáson dolgozna, amely – atomháborút kivéve – amúgy is az egyetlen lehetséges kimenetel? Ennek a politikának az őrülete az elmúlt hetekben még nyilvánvalóbbá vált, mivel a harcok mindkét oldalon tovább eszkalálódtak – és maga Biden is figyelmeztetett a nukleáris Armageddon nagyon is valós lehetőségére.”

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. október 20. 15:29
sajnos ez csak kesobb lesz !
gyaloggos
2022. október 20. 14:49
HÁT ez az! "egy diplomáciai megoldáson dolgozna, amely – atomháborút kivéve – amúgy is az egyetlen lehetséges kimenetel?"
pipa89
2022. október 20. 13:56
TÚLSÁGOSAN???? A probléma okával foglalkozzanak! Államosítsák a FED-et, hogy véget vessenek a pénz-és hadiipari komplex diktálta tervszerű ZSÁKMÁNYSZERZŐ HÁBORÚKNAK! ELÉG VOLT AMERIKA!!! Nőjj fel, és állítsd vissza a demokráciát!!!
Lajoss
2022. október 20. 06:29
Nyugi,Amerika nem hagyja cserben Ukrajnát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!