A világgazdaság mint háborús eszköz

2022. október 03. 08:54

A Nyugat a világgazdaságot a béke zálogából a háború eszközévé próbálta változtatni.

2022. október 03. 08:54
null
John Laughland
Corvinák

„Valójában azonban ez a fordulat a globalista ideológia látszólagos liberalizmusa mögött rejlő valóságot tárta fel. Amint azt a Great Reset, azaz a »nagy újraindítás« nyelvezetéből láthatjuk, a globalista ideológia nem a szabadság növeléséről szól, hanem vezetői ellenőrzés fokozásáról az elitek által eldöntött, felülről lefelé irányuló politikák révén. Minden egyes szó, amely Klaus Schwab száját elhagyja, azon a feltételezésen alapul, hogy az emberi társadalom veszélyesen anarchikus, és hogy központilag, globális szinten kell irányítani. A globalisták ellenséges hozzáállása a nemzeti szuverenitással szemben nem azért van, mert az egyéni szabadságot támogatják az államok feltételezett tekintélyelvűségével szemben, hanem azért, mert a szuverenitás számukra azt a (kollektív) szabadságot és kiszámíthatatlanságot testesíti meg, amelyet nem tudnak elviselni. 

A világgazdaság számukra egy gép, vagy egy számítógép, amelyet tetszés szerint újra lehet és kell is indítani, mert szabad növekedése irracionálisnak bizonyult. A globalizmus éppen az ellentéte a Hayek-féle liberalizmusnak, annak a spontán rendnek, ami akkor jön létre, amikor az egyének döntéseket hoznak saját, végtelen számú személyes helyzetükkel kapcsolatban; ez éppen ennek ellenkezője, ez egy racionalista és valójában a világméretű társadalmi és gazdasági ellenőrzés megvalósítására irányuló neoszocialista program. Ezért van az, hogy a Davosba látogató állami vezetők közül Klaus Schwab nem mással viselkedik a leginkább alázatosan és tisztelettudóan, mint a világtörténelem legnagyobb kommunista államának vezetőjével, Hszi Csin-pinggel. Kína a globalisták modellje.”

Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2022. október 03. 18:24
Hú, de igaza van. Régi mondás: Összenő, ami összetartozik. A globalizmus és a "világ proletárjai egyesüljetek" egy tőről fakad.
tapir32
2022. október 03. 11:18
A háború folytatódik és kiterjesztik a háborút tehát, nem működnek a szankciók. A távoli jövőben esetleg ez vagy az lesz az, nem jelenti a szankciók működését. Az csak fantáziálás. A világ etikus fele békét akar nem háborút. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni?
mustarharmas
2022. október 03. 10:34
Pontos.
foldizs
2022. október 03. 09:59
Milyen béke záloga, ha egy vezető hatalom egyszer csak gondol egyet és megtámadja a szomszédját? Persze egy gyengébbet, Kínával Putyin sem mer ujjat húzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!