A helytartó

2022. október 16. 15:44

Így vagy úgy, félve, felháborodva vagy reménykedve, de minden oldal úgy áll a nagykövethez, mint egy helytartóhoz.

2022. október 16. 15:44
null
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

„Új amerikai nagykövettel köszöntött be az ősz, és azóta nincs olyan hét, hogy a ne foglalkozna a sajtó David Pressman kijelentéseivel. A figyelem nem véletlen, hiszen Washington igazi nagyágyút, emberjogi harcost küldött Budapestre, ezzel is azt üzenve a magyar kormánynak, hogy rajta tartja a szemét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország is beálljon a sorba. Ezek után azon aligha lepődhetünk meg, hogy a nemzeti oldal azonnal kikérte magának a nagykövet fenyegető kijelentéseit, míg az ellenzéki oldal sokszor határt nem ismerve adja a diplomata alá a lovat. Így vagy úgy, félve, felháborodva vagy reménykedve, de minden oldal úgy áll a nagykövethez, mint egy helytartóhoz.

Már David Pressman belépője sem volt szokványos, hiszen a diplomatát partnere, Daniel Basila, gyermekeik, valamint Derek Westfall megbízott misszióvezető-helyettes kísérte el a Sándor-palotába, ahol átadta Novák Katalin köztársasági elnöknek a megbízólevelét. Ezt, és magát a kinevezését is sokan tartották kissé provokatívnak, hiszen látványosan szembe megy az Orbán-kormánynak a családról és a hagyományos értékekről vallott nézeteivel. Az üzenetet mindenki értette, ám mivel magánügyről van szó, mindenki magában tette a helyére e dolgot.”

Nyitókép: hu.usembassy.gov

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2022. október 17. 12:56
Öregkoromra megéltem, hogy rosszabb helytartókat kapunk, mint a szovjet érában. Ez önmagában nem lenne olyan nagy baj, kivéve, ha a nemi és a magyar identitásunk forog kockán. A legidősebb lányom 15 évvel ezelőtti esküvője előtt fölhívta a figyelmemet, hogy a meghívottak között melegek is lesznek, tehát viselkedjek. Néha belenéztem a legfiatalabb lányom által nézett filmekbe, sorozatokba és szinte mindegyikben pozitív szereplőként megjelenik egy-egy meleg szereplő mindkét nemből, homo-erotikus jelenetekben is. Már nem szólok bele, hogy mit nézzen, de elkeserítőnek találom, hogy mindezt nem hogy ferdeségnek, hanem értéknek kell tekinteni. A meleg lobbi tényleg nagyon erős. Mindég az a régi vicc jut eszembe, amikor János bácsi ki akar vándorolni egy iszlám országba. A hivatalnok megkérdezi tőle, hogy miért pont egy muszlim országba menne. János bácsi azt válaszolja, hogy azért, mert a buzikat még csak ünnepelni kell, de nem akarja megvárni, hogy a buziság kötelező legyen. Mutasson valaki egyetlen olyan országot, amelyben az USA vagy a NATO katonai beavatkozás rendet és prosperitást eredményezett. Még az EU vezetését is korrupcióba és a tagállamok polgárainak nagy részét egyik napról a másikra élésig züllesztette. Mindenütt a liberális baloldal volt a rendet megbontó káoszteremtő, az országot a karvaly tőkének kiszolgáltató segéderő. Mutasson valaki egyetlen olyan országot, ahol nem ez volt az eredmény. Kíváncsi vagyok arra, hogy Oroszországgal és Kínával mihez kezdenek. Ha az oroszokat sikerül megroppantaniuk, akkor mi magyarok semmi jóra nem számíthatunk. Olyan fazonok fogják az országot vezetni, akik megfelelnek az USA helytartó követelményeinek.
savrena
2022. október 17. 09:11
"gyermekeik" Eddig bírtam olvasni. Egyébként meg egy nagykövet nem pofazik bele a belpolitikaba. Kivéve ha amerikai, mert akkor muszáj neki. Európa az europaiaké!
Gèbi
2022. október 17. 08:09
egyébként meg ha a kormány nem vesz tudomást ennek a hülyének a jelenlétéről és szigorúan tartja magát csak a legszükségesebb kapcsolatokhoz, akkor gyakorlatilag kihúzta ennek a fickónak és gazdáinak a méregfogát. Eltelik szép csendben az a 2-3 év amíg itt rontja a levegőt majd elkullog haza lehajtott fejjel.
Kaszas39
2022. október 17. 07:46
Minden nap skandálni kellene az amerikai nagykövetség előtt hogy,, mocskos buzi". Egyszer talán megunná és haza menne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!