Orbán nem véletlenül tesz úgy, mintha már élnének a Putyinnak legfájóbb uniós szankciók

2022. szeptember 28. 17:55

Itt még messze nem tartunk, de a magyar kormány „nemzeti konzultációjával” is erre való hivatkozással hárítaná át magáról a felelősséget az energiaválság ügyében.

2022. szeptember 28. 17:55
null
Szabó Yvette
HVG

„Az Oroszország elleni szankciókról kezdeményezett »nemzeti konzultáció« öt éven belül a harmadik olyan akciója az Orbán-kormánynak, amely kizárólag az Európai Unió tekintélyének rombolását szolgálja – korábban ilyen volt az Állítsuk meg Brüsszelt! és az úgynevezett Soros-terv demagóg sulykolása. A csúsztatás már rögtön azzal megkezdődik, hogy a kormány és pártja egyenlőségjelet tesz az energiaválság és az Európai Unió szankciói közé. Holott az elfogadott büntetőintézkedések közül eddig egyedül az orosz szén importjának tilalma lépett életbe, az is csak augusztusban. Más energiafajták esetében szó sincs élő korlátozásról.

(...)

Amelyik szankció viszont életbe lépett, az működik. Hiába erős a rubel papíron, ha a pénzügyi intézkedések miatt nincsen olyan platform, amelyen az orosz cégek vagy magánemberek vásárolni tudnának vele. A nyugati technológia is hiányzik az orosz gazdaságból, a legnagyobb orosz autógyár, az AvtoVaz már le is állította a termelését, és a Nespresso kávékapszulái vagy a Zara ruhák is csak sajátos körutazással és ennek megfelelő felárral jutnak el az orosz vevőkhöz a »baráti« országokon keresztül.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kürti Gábor
2022. szeptember 29. 18:21
A legnagyobb magyar műtrágya gyár is leállt. Meg a legnagyobb magyar acélgyár, meg még sok más... Attól még nem sikeres a másik hatékony lábonlövése, hogy a saját lábunkon keresztül céloztunk rá.
savrena
2022. szeptember 29. 10:15
Kérdezzük meg az EU összes polgárát, hogy akarnak-e szankciókat. Direkt demokrácia.
Ödenburger
2022. szeptember 29. 09:26
"A csúsztatás már rögtön azzal megkezdődik, hogya kormány és pártja egyenlőségjelet tesz az energiaválság és az Európai Unió szankciói közé. Holott az elfogadott büntetőintézkedések ... szó sincs élő korlátozásról." A csúsztatás inkább ott kezdődik, ha egy gazdasági újságíró elhallgatja azt a tényt, hogy a szankciókelfogadásának bejelentése és az energiahordozók árának megugrása szoros összefüggést mutat.
Dezsőke
2022. szeptember 29. 08:54
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!