Így rohanunk a harmadik világháború felé

2022. szeptember 21. 20:38

A világunk a szemünk előtt esik darabokra. És ezért nem Oroszország vagy Kína a felelős.

2022. szeptember 21. 20:38
null
Bekezdések
Facebook

„Turbulens időket élünk. Avagy, a Tanút idézve: a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Íme néhány idézet az utóbbi napok híreiből:

• Hszi Csin-ping kínai elnök arra figyelmeztette honfitársait, hogy készen kell állniuk egy háborúra.

Szergej Sojgu, az Orosz Föderáció védelmi minisztere pedig többek között arról beszélt, hogy nem Ukrajnával, hanem a Nyugattal vívnak élet-halál harcot.

• Az Állami Duma képviselői, például Marija Butyina mindeközben arra buzdítottak: mindenki, aki a hátországban van, dolgozzon olyan elszántan, mintha a fronton lenne.

Ramzan Kadirov arról írt, hogy az ukránokat épp úgy használja fel és ki az USA, mint egykor a csecsen és a kaukázusi lázadókat. »Nálunk jobban senki sem tudja, hogy ez mit jelent, és éppen ezért a végsőkig támogatjuk Vlagyimir Putyint« – fogalmazott.

• Aleksandar Vučić szerb elnök drámai hangvételű interjúban beszélt arról, hogy egy világháború felé robogunk, és akik tehetnének bármit is az elkerülése érdekében – tétlenek. Sőt, a Nyugat olajat önt a tűzre.

• És Grúzia népszavazásra készül: a referendumon arról lehet dönteni, hátba támadják-e Oroszországot, amely egy korábbi rendelet értelmében 137 ezer fővel növeli a hivatásos hadseregének létszámát, valamint most 300 ezer harcedzett tartalékost mozgósít.

A világunk a szemünk előtt esik darabokra. És ezért nem Oroszország vagy Kína a felelős, hanem a kizárólagosságra törekvő nyugati, imperialista logika, amely nem tisztel sem istent, sem nemzetet – ami két világháborúba taszította már bele Európát.

Tudjuk, hogy azok milyen véget értek. Miért kell harmadjára is elkövetni a múlt hibáit?!”

Nyitókép illusztráció. Fotó: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tribunus
2022. szeptember 23. 13:13
A Zsidó Világszövetség már 1933. március 24-én bojkottra szólított fel minden államot a német árukkal szemben. Erre volt válasz a Kristályéjszaka. Ez a kauzalitás törvénye, ok és okozat .....
Hill
2022. szeptember 22. 20:15
A felelósöket úgy hívják, hogy politikusok.
fado
2022. szeptember 22. 11:56
A bűnnel szennyezett emberi természet már csak ilyen. Haragvó háborúzó. Ami most történik ismét a világgal az a bukott ember lételeme. Tehát semmi rendkívüli nincs
RasPutin
2022. szeptember 22. 10:04
Olvasni tudsz? Ezt érdemes lenne,hogy egy kicsit bövüljön az ismereted. https://index.hu/tudomany/til/2017/03/23/a_bloff_ami_megmentette_a_vilagot_a_szovjet-kinai_atomhaborutol/amp https://www.24.hu/belfold/2001/12/27/india_pakisztan_bomba/amp/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!