Pokolian messze van a béke!

2022. szeptember 13. 09:07

Meg kell értenünk, ha Oroszország marad, úgy ahogy van, akkor csak idő kérdése, hogy mikor indíthat újabb háborút.

2022. szeptember 13. 09:07
null
Bekezdések
Facebook

„Ukrajna és nyugati szövetségeseinek új célja van, már nem a Krím és a Donbassz visszafoglalása a cél, hanem Oroszország demilitarizálása – mondta Olekszij Danyilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára az Amerika Hangjának nyilatkozva. Szerinte Kijev a nyugati szövetségesekkel együtt Oroszország »teljes megadására« fog törekedni. Meg kell értenünk, ha Oroszország marad, úgy ahogy van, akkor csak idő kérdése, hogy mikor indíthat újabb háborút. A mi feladatunk tehát az, hogy Oroszországot olyanná tegyük, hogy még csak gondolni se akarjon arra, hogy megtámadhatja a szomszédait, annál is inkább, ahogyan azt hazánkkal szemben tette – mondta.

Danyilov kijelentéseit sokféleképpen értékelhetjük, nevethetünk is rajta, de én megpróbálom komolyan venni. Abból indulok ki, hogy mi van, ha tényleg őszintén gondolta? Ebben az esetben tényleg az utolsó töltényig tarthat a háború. A helyzet ugyanis az, hogy az ukrán vezetés láthatóan csak akkor fogja bedobni a törülközőt, ha ezt megköveteli a Nyugat (USA) – erre kevés esély van –, vagy ha Oroszország katonailag tönkreveri keleti szomszédunkat. A másik oldalról Ukrajna csak akkor állna meg, ha demilitarizálná Oroszországot. De ezt hogyan gondolta egyébként? Az ukrán hadsereg elfoglalja Oroszország mind a több mint 17 millió négyzetkilométerét? Vagy mások is megtámadják Oroszországot és együtt akarják két vállra fektetni Moszkvát? Ezt azért megnézném… S akkor még nem is beszéltünk az orosz atomfegyverekről, a több mint hatezer halálosztó rakétáról. Ebből az ukrán nagyotmondásból egy dolog látszik biztosan: pokolian messze van a béke!”

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cserebogár
2022. szeptember 14. 12:11
Oroszországot demilitarizálni. /És még föl is darabolni./ Soros májusban ugyanezt mondta a Bildenberg csoport éves találkozóján. Tehát a deepstate hangja az ukrán "védelmi tanács", de inkább "agresszor tanács" nyilatkozata.
mokány
2022. szeptember 13. 16:59
Orwelli világ . Alapja a végtelen háború . Rosszabb lesz , a pokolnál .
Carcess
2022. szeptember 13. 13:52
akkor indít majd újra háborút ha fenyegetve érzik magukat a szomszédba telepített rakétabázisok miatt, illetve ha oroszokat gyilkolnak rohadtul nem szeretem a ruszkikat, de sokszor szóltak, hogy elég
Lmcwelt
2022. szeptember 13. 13:47
Azt pedig főleg meg kell értenünk ha az USA marad akkor folyamatos háborúk várnak a világra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!