Hiba volt előre borítékolni Putyin sikerét

2022. szeptember 11. 15:35

Az ukránok öt nap alatt nagyobb területet vontak ellenőrzésük alá, mint az oroszok április óta.

2022. szeptember 11. 15:35
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Orbán Viktor Tusnádfürdőn: »Teljesen nyilvánvaló, hogy a háborút így nem lehet megnyerni. Az ukránok sosem nyernek háborút Oroszország ellen amerikai kiképzőtisztekkel meg fegyverekkel. Egész egyszerűen azért, mert az orosz hadseregnek aszimmetrikus fölénye van.«

Ironikus, hogy pont a kötcsei találkozóval egy időben vannak tele a hírek a harkivi offenzíva sikereivel — az ukrán hadsereg napok alatt visszafoglalt több mint 30 települést a megszállt régióban. Öt nap alatt nagyobb területet vontak ellenőrzésük alá, mint az oroszok április óta. Ez még nem a győzelem, de annyit mindenképp megmutat, hogy nagy hiba volt előre borítékolni Putyin sikerét, és lesajnálni a szabadságukért küzdő embereket Ukrajnában.

Egy normális országban ilyenkor valaki felállna az előadás után, és megkérdezné a miniszterelnököt: nem gondolja-e, hogy súlyosan téves volt az értékelése. Sajnos nem hiszem, hogy Kötcsén ez megtörténik.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. szeptember 13. 11:19
Tudod mi az hogy térkép? liba
Fed74
2022. szeptember 12. 19:50
Menekül a tömeggyilkos törpe, hamarosan követi a dagadt is!!!!!!!
foldizs
2022. szeptember 12. 10:05
Vajon hány orosz katona életébe került az a terület, amit most 5 nap alatt adtak fel?
fogas paduc
2022. szeptember 12. 09:46
Ez hogyan érettségizett le történelemből? - Ha csak nem Kanadában... Hogy is volt az 54-s foci vb döntő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!