Hírszentség

2022. augusztus 08. 13:14

Hírtrükközők nálunk is vannak.

2022. augusztus 08. 13:14
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Az Amnesty International egyik nem régi jelentése szerint az ukrán hadsereg civileket veszélyeztetett, amikor katonai bázisokat létesített iskolákban és kórházakban. (Amnestyéktől szokatlan egy ilyen hír, de úgy látszik – hál’ Istennek! – ott is vannak kollégák, akiknek még számít Joseph Pulitzer örök érvényű kijelentése: »A hír szent, a vélemény szabad.«) A szervezet munkatársai három hónap alatt 19 olyan települést találtak, ahol az ukránok a polgári infrastruktúrát használták fedezékként a harci cselekményeikhez. (Beáll az ukrán rakétakilövő az iskola, kórház stb. udvarára, tüzet nyit, majd amikor jön a válaszrakéta, hírül adják: Az oroszok lövik a civileket!) »A védelmi pozíció nem menti fel az ukrán hadsereget a nemzetközi humanitárius jog tiszteletben tartása alól« – közölte az Amnesty főtitkára.

Jellemző, hogy a kijevi amerikai és brit nagykövet elítélte az Amnesty híradását. A szervezet ukrajnai képviseletének vezetője pedig egyenesen lemondott, mert szerinte az Amnesty »az orosz propaganda céljait szolgálta, s nem vette figyelembe az ukránok álláspontját«.

Hírtrükközők nálunk is vannak. Hallgassuk csak Komjáthi Imre hordószónokot! »Önmagán kezdje a spórolást a kormány!« – süvítette a világba minap a szocialista rémhírterjesztő, a Rákosi-korszak itt felejtett hangulatfelelőse. – »Amíg nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására, addig ne hűtsék, fűtsék a karmelita kolostort se!« Nyomban jön a kormány válasza: szó nem igaz az egészből, a mentők és a tűzoltók többletköltségeit a költségvetés biztosítja. Az álhírterjesztőt természetesen följelentik. (Csak szólok: háborús időkben »felfüggeszteni« szokták.)”

Nyitókép/illusztráció: Serhii Hudak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2022. augusztus 08. 17:39
Hány hazugság után volt kénytelen az MN helyreigazítást közzétenni?
Lajoss
2022. augusztus 08. 17:36
Sőt,a Papp Dani hírhamísítóként vezeti az állami tévét..
Rasdi
2022. augusztus 08. 16:49
Nem rémhír, mert nem hinném, hogy a fiam pánikoltatni akart, amikor jött az unokámért: "ne akarjatok ma tankolni menni, mert három kútnál voltam és diesel is csak egynél volt". Nem a "hatósági áras" külön dokumentáció tárral meg keresztlevéllel:)))). (Dél-Budán, a XI-XXII. ker. határánál az Egér-út mellett.)
balbako_
2022. augusztus 08. 16:35
Minden napra egy - vagy több - hazugság. Ez a balliberális oldal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!