Majd megvásárolja a fejed felől a házat egy disznófejű nagyúr, van belőlük pár

2022. augusztus 23. 17:11

Büszke vagyok az OMSZ dolgozóira, drukkolok nekik, hiába tudom, mi a bevált megoldása a karhatalomnak hasonló ügyekben.

2022. augusztus 23. 17:11
null
Marton-Ady Edina
Facebook

„Büszke vagyok az OMSZ dolgozóira, drukkolok nekik, hiába tudom, mi a bevált megoldása a karhatalomnak hasonló ügyekben. Nem lehet csendben maradni a végtelenségig, a saját szintünkön meg kell tennünk azt, amit csak tudunk, hogy ne daráljon le minket a rendszer. Gerincesnek maradni egy gerinctelen világban, dupla energia, megtartani magunkat nagyon nehéz.

Csak hallgattam Novák beszédét, augusztus huszadikán, ők mindent megtesznek, hogy magyar földön ne folyjon vér, milyen szép, üres lózung, micsoda humanista is ez a nő, magyar földön ne folyjon, szép történelmi párhuzamot von maga után, határainkon kívül mindegy mi folyik, mossuk kezeinket. Persze itt, magyarföldön is folyik a vér, csak nem úgy, itt nálunk nem robbannak gránátok, nem csapódnak be rakéták, nálunk itt szépen csendesen oson a halál, meghatározatlan időre bezárt műtők, kórházi osztályok, részlegek üresen tátongó szobáiban, a megmaradt, még üzemelő vizsgálók tűzforró katlanjaiban, a folyosók szélére tolt ágyakon, kitágult pupillákkal rettegő várakozókkal, daganatos betegekkel, akik nem jutnak el időben orvoshoz. Várandós asszonyok zötyögnek buszon, hogy random, ismeretlen orvosokra bízzák magukat majd a kritikus pillanatban, mert egy a jelszó »menjen mindenki ahova akar«, oldjátok meg, de ha kint van, akkor magyar a gyerek, vedd fel a havi huszonnyolc ezer forintot, akarsz, lehet CSOK-ot is, ha nem tudod majd fizetni, mert piranhaként felzabál az infláció sebaj, majd megvásárolja a fejed felől a házat egy disznófejű nagyúr, van belőlük pár. Nevelj gyermeket, lesz belőle majd magyar katona, mire felnő be is vonulhat, biztosan lesz megint kötelező sorkatonaság, hiszen az kell, meg a két büdös nagy pofon, hogy helyreálljon benne a világrend, méghogy szabad akarat, tudomány, tanulás, fejlődés, fogja be maga kisgyermekes anya, hát nem elég az a huszonnyolcezer, mit akar még. Persze a napi háromszori étkezés az iskolai menzán jelenleg huszonhatezer forint, úgy, hogy éhesen hozod haza az óvodából, iskolából a gyereket, mert a heti öt napon kapott vajas kenyér, sajtos kenyér, müzliszelet annyi egy fejlődő szervezetnek, mint halottnak a csók, de sokaknak ez minden, ez az összes étkezés és ez nem »vidék« versus »város« probléma, éppúgy véres valóság Budapesten, mint bárhol máshol az országban. Elszegényedünk.

Haza beszélek, igen, mert gyerekekkel foglalkozom, fontosak nekem, de jó állampolgárként azt mondom, ha már nem az oktatásba, közétkeztetésbe megy, ha nem az egészségügybe az a sok milliárd, amit levonnak tőlünk, amiből lesz majd ellenőrzött, állami vodafone, akkor menjen az alföldi tájra, az aszálykártól megfeketedett földekre, menjen a Velencei tó száraz medrébe, menjen szakemberekhez, akik tudják, merik kimondani végre, belekiabálni az arcokba, hogy minden tönkremegy, minden elpusztul ebben az országban, az agyatlan térkövezéstől, fakitermeléstől, nem, nem lehet hogy csak elveszünk folyton, és nem forgatunk vissza soha semmit, hiszen tanulták, tanultátok ezt ti is, ti nagyhasú, melldöngető döbrögiek, tanultátok a vetésforgót, hogy nem lehet folyamatosan csak aratni.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
690123Ug
2022. augusztus 25. 10:04
Ki a fene ez a gyűlölködő, ostoba rettenet?
Konstantina
2022. augusztus 24. 18:17
Miért a 28 ezer Ft-ot emlegetis ez a nőszemély? Ennyire tudatlan, vagy szándékosan hergelni akar? Akinek volt a szülést megelőzően 2 éven belül 365 nap munkaviszonya, az az átlagfizetése 70 százalékának megfelelő összeget kap 2 évig. Ezenkívül létezik a diplomás GYED is, azoknak, akik nappali tagozaton tanultak a szülés előtt. 28 ezer forintot az kap csak, aki egy évet sem dolgozott és nem is tanult felsőoktatásban nappalin. Pedig lehet ésszerűen is megtervezni a családalapítást.
zakar zoltán béla
2022. augusztus 24. 13:51
Nini
Libakergető
2022. augusztus 24. 12:13
Ki ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!