Groteszk üzenet is lehet az ukrán titkosszolgálat részéről a Darija Dugina elleni bombamerénylet

2022. augusztus 21. 16:55

Számos jel szerint Zelenszkijék már az állami terrorizmustól sem rettennek vissza.

2022. augusztus 21. 16:55
null
Bekezdések
Facebook

„Akár egy groteszk üzenet is lehet az ukrán titkosszolgálat részéről a Darija Dugina elleni bombamerénylet, amelyet augusztus 20-án követtek el a Moszkvai régióban. A mindössze harminc éves lány apjával együtt egy hagyományőrző fesztiválon vett részt, ahova külön érkeztek, és ahonnan külön is indultak haza. Dugina terepjárója menet közben lángokba borult és falnak csapódott.

Az orosz biztonsági szolgálatok egyelőre vizsgálják az ügyet, de számos jel és a Donyecki Népköztársaság elnökének nyilatkozata is valószínűvé teszi, hogy

Zelenszkijék már az állami terrorizmustól sem rettennek vissza.

Marija Zaharovka, az Orosz Föderáció külügyminisztériumának szóvivője Telegram-csatornáján jelezte: alaposan ellenőriznek minden információt, és kemény választ adnak, ha beigazolódik Ukrajna érintettsége.

Sokan egyébként úgy vélik, a Nyugaton csak a Kreml főideológusaként emlegetett Dugin volt a célpont. Miért gondolhatjuk, hogy mégsem, hogy a terrortámadás egy üzenet volt? A terepjáró az apja nevén volt, de Darija használta. Ráadásul az akció egyfajta válaszként értelmezhető Alexandr Dugin 2021. augusztus 20-i – szóval, pont egy éves – közösségi médiás bejegyzésére, amelyben a filozófus úgy fogalmazott: »Ami nem öl meg engem, az megöl másokat«.

Az évfordulóra való tekintettel tehát könnyen lehet, hogy az elkövetők így akarták jelezni minden befolyásos orosz politikus, író és gondolkodó számára: a szeretteik életével fizetnek azért, ha támogatják Vlagyimir Putyint és a politikáját.”

Kapcsolódó tartalom:

Meghalt Putyin szövetségesének lánya egy moszkvai bombatámadásban
Az orosz állami média szerint a támadás célpontja Alekszandr Dugin filozófus lett volna. Bővebben...

Nyitókép: Bekezdések Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2022. augusztus 22. 18:46
Mintha Ukrajnában is így robbantgatták volna fel azokat, akik együttműködtek az oroszokkal (tisztséget vállaltak az elfoglalt városokban), csak nem mindig volt sikeres a merénylet. Azóta fejlődtek.
Lajoss
2022. augusztus 22. 14:52
Az állami terrorizmus csak az oroszoknak megengedett,meg Izraelnek..hogy mik vannak..
foldizs
2022. augusztus 22. 07:55
Az orosz titkosszolgálat simán megrendez ilyesmit, mint a csecsen háború előtt is bizonyították.
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 22. 01:50
Darija többet már nem Dugina
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!