Orbán Viktor beszéde biztosan tetszett az amerikai jobboldalnak

2022. augusztus 04. 21:31

Összenőtt, ami mindig is összetartozott.

2022. augusztus 04. 21:31
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Reakció a miniszterelnök Dallasban elmondott beszédére

Kezdjük az elején: nincs semmi baj azzal, hogy ha valaki részt vesz külföldi politikai konferenciákon, hogy ha az Egyesült Államokban lévő ideológiai szövetségeseivel ilyen mély kapcsolatban van. De őszintén, egymás között, valljuk be, ha egy LMP-s politikus menne ki beszélni egy amerikai Demokrata párti konferencián, akkor a »megkapta az ukázt« és az »elment megkapni az eligazítást« címeket olvasnánk a jobboldali médiában.

1. Magyarország az Európai Unió magányos állama Orbán Viktor szerint. Ez sajnos igaz, de szövetséges nélkül nem biztos, hogy könnyű a nemzeti érdeket megvalósítani. Az utolsó európai szövetséges, Lengyelország, elvesztése után nehéz elmondani, hogy az összes EU tagállam szembe megy az autópályán. Szövetséges – főleg európai szövetséges – nélkül nehéz sikeresnek lenni.

2. A miniszterelnök azt mondta, hogy sajnos nem fizet társasági adót a Ewing olajvállalat hazánkban. Ha Orbán Viktoron múlna, a stratégiai partnerségi megállapodások miatt, ha lenne az Ewing olajvállalatnak fiókvállalata hazánkban, az is alig 2% valós adókulcsot fizetne. Ezt teszi ugyanis az Audi és a többi multinacionális vállalat is.

3. Milyen érdekes, hogy kevés szó esett a Nyugat hanyatlásáról. Az a panel az óceán innenső oldalán maradt.

4. Bár a miniszterelnök beszélt arról, hogy fontos a rendőrök megbecsülése, a kezdő rendőr fizetését dollárba számítva nem mondta el a beszédében.

Orbán Viktor beszéde biztosan tetszett az amerikai jobboldalnak. Annak a poltikai oldalnak, ami a klímaváltozás tényét, az abortuszhoz való jogot és a szociális ellátórendszer létét önmagában támadja. Összenőtt, ami mindig is összetartozott.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. augusztus 06. 22:11
"Összenőtt, ami mindig is összetartozott." Igen. Hál' Istennek!
cutcopy
2022. augusztus 05. 20:44
"Összenőtt, ami mindig is összetartozott" Bizony, amikor összefogtatok Gyurcsánnyal..
Box Hill
2022. augusztus 05. 19:05
Nem akarsz a Jobbikba belépni? Ott pont most lehetnél valaki.
Scio
2022. augusztus 05. 12:55
Mi van, petike? Fogynak az apucitól örökölt milliárdocskák? Spórolsz, hogy megszünteted az "azonnali"-t? vagy azt is a "z'orbán" záratta be? majomhimlő-teszt rendben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!