Orbán Viktor a CPAC-en: A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem!

2022. augusztus 04. 20:30

Amerikának össze kell fognia Magyarországgal, a progresszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, valamint több Chuck Norrisra és kevesebb nőimitátorra van szükség. Összefoglalónk Orbán Viktor dallasi beszédéről!

2022. augusztus 04. 20:30
null

Orbán Viktor magyar idő szerint csütörtökön 20:40-től nyitóbeszédet tartott az Egyesült Államokban a CPAC konzervatív konferenciasorozat új felvonásában. Nem mellesleg idén májusban a hazánkban rendezett első európai CPAC-et is ő nyitotta meg.

Az dallasi nyitóbeszédtől sokan azt várták, hogy a miniszterelnök sikerreceptet tár majd az amerikai jobboldal elé. A kormányfő beszédének címe és témája: „How we fight”,

„Fantasztikus itt lenni Texasban, az Egyesült Államok magányoscsillag-államában” – kezdte meg beszédét a miniszterelnök. Kifejtette, hogy tudomása szerint a magányoscsillag-állam azt jelenti, hogy az adott államban a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték. Leszögezte: ez Texasban így van, majd kifejtette, hogy ez a közös Dallasban és Magyarországban. Szerinte Európa magányoscsillag-állama Magyarország. A kormányfő elmondta, hogy mi, magyarok a szabadságért és a szuverenitásért küzdünk az elmúlt 500 évben, ahogy a kereszténységért is, és ma is folytatjuk ezt a harcot.

– szögezte le.

Ennek kapcsán megjegyezte, hogy egyszer beszélgetett Ferenc pápával. A beszélgetés során a katolikus egyházfő elmondta, hogy a magyarnak kell lennie a hivatalos nyelvnek a mennyországban, „mert egy örökkévalóságig tart azt megtanulni.”

A miniszterelnök leszögezte, ő egy régi vágású szabadságharcos. Hozzátette, hogy ő jelenleg a leghosszabb ideje hivatalban lévő magyar kormányfő, és az egyetlen, aki bevándorlásellenes. Megemlékezett arról, hogy minden egyes nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll Magyarország. 

Azt, hogy most a CPAC-en tarthat nyitóbeszédet, nagy megtiszteltetésnek, illetve egy beteljesedett álomnak nevezte.

Zéró tolerancia van Magyarországon a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország nem egy globális szuperhatalom, míg az USA igen. Közölte, hogy már azzal, hogy ez a nyitóbeszéd létrejöhetett, a baloldali médiát sikerült teljesen összezavarni. Megjegyezte, már látja is a holnapi címsorokat: „Szélsőjobboldali európai rasszista és antiszemita erősember, Putyin trójai falova tartott beszédet a konzervatív konferencián”. Majd komolyra fordítva a szót úgy fogalmazott, zéró toleranciát hirdettünk meg a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben,

tehát ezzel vádolni bennünket nem más, mint hírhamisítás, és azok, akik ilyet állítanak, egyszerűen idióták.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra a furcsa anomáliára, hogy egyesek szerint ő már 2011-ben lerombolta a magyar demokráciát, és aztán ezt újra megtette minden egyes évben. Feltette a költői kérdést: hogyan lehet azt újból tönkretenni, amit egyszer már tönkretettek?

Össze kell fogni

Orbán elmondta, hogy hiába ő tartja a nyitóbeszédet, ő csak vendég ott, tiszteletben kell tartania az amerikai adminisztrációt, tisztességesen kell viselkednie azzal szemben. Viszont megjegyezte, hogy az éremnek két oldala van: az Obama-kormány Brüsszelt ideológiai nyomás alá helyezte, és arra akarta kényszeríteni a magyar kormányt, hogy az alaptörvényből kivegye a kereszténységre, valamint a nemzeti értékekre vonatkozó részt. A kormányfő szerint ez utóbbi nagy fájdalmat okozott, viszont sikeresen ellenálltunk, s emiatt nem vagyunk az amerikai demokraták nagy kedvencei.

A progresszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok

Orbán közölte, hogy 1956-ban kezdődött a magyar háború a szabadságért, de mi nyertük meg azt. Hozzátette, ezért hálával tartozunk Ronald Reagannek. Megjegyezte a miniszterelnök, hogy a kommunistákat nehéz legyőzni, mert azok összefogtak a liberálisokkal.

A progreszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, és újra le kellett győzni őket.

Mi 2010 óta folyamatosan legyőzzük őket, jegyezte meg Orbán.

Bíznunk kell a zsidó-keresztény tanokban

A miniszterelnök elmondta, hogy sikertörténetünk kulcsa, hogy 100 százalékot beleadunk, az igazat mondjuk és azért ki is állunk. Hozzátette, hogy bíznunk kell a zsidó-keresztény tanításokban. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy Isten a saját képmásunkra teremtett minket, és így a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozni kell – tette hozzá.

Önöknek George Soros, nekünk csak Gyuri bácsi

A miniszterelnök megemlítette harcát Soros Györggyel. Elmondta, hogy a baloldal semmilyen korlátot nem ismer a politikában, s a mai progresszívek megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a kereszténységről. Leszögezte: a legrosszabb dolgok akkor történnek, amikor azok kerülnek hatalomra, akik gyűlölik a kereszténységet. Kijelentette, hogy Soros György ilyen, aki nem hisz semmiben sem. Mint fogalmazott:

az amerikaiaknak George Soros, nekünk csak Gyuri bácsi, mivel már jól ismerjük, mivel az ellenségünk.

A miniszterelnök rámutatott: Soros György azt gondolja, hogy a mindannyiunk számára kedves értékek vezettek a huszadik századi borzalmakhoz, de ennek pont az ellenkezője igaz. – Az értékeink mentenek meg bennünket attól, hogy újra elkövessük a történelem hibáit – hangsúlyozta.

Magyarország a jobboldali Dávid a woke Góliáttal szemben

A győzelemre kell játszani, jelentette ki Orbán. Szerinte el kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk balliberális ellenfeleinknél. Megjegyezte, hogy nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközökkel, újra életre kell keltenünk a keresztény intézményeinket. A miniszterelnök kifejtette, hogy a nácizmus és kommunizmus borzalmai azért történhettek meg, mert a kontinentális Európa néhány állama feladta keresztény értékeit. A mai progresszívek ugyanezt tervezik elérni.

Magyarország egyedüli Dávidként harcol a globális woke Góliáttal szemben.

Mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtak és megállították az illegális migrációt. 

A határvédelemről

Orbán beszámolt arról is, hogy a migrációs válság csúcspontján közel félmillió migráns akart bejönni Magyarországra. Ez az áradat nagyobb volt Dzsingisz kán seregénél, jegyezte meg. Elmondta, hogy azt követően, hogy megépült a fal, nullára csökkent hazánkban az illegális migráció. Kifejtette, hogy idén már 160 ezer illegális migrációs kísérletet hiúsított meg a határőrség.

A családvédelemről

Magyarország a GDP-jének hat százalékát költötte családvédelemre, jegyezte meg a kormányfő. Leszögezte, hogy a progresszívek azt állítják, a családokat nem kell megvédeni, hogy a családok nem léteznek. Orbán szerint ezzel szemben Magyarországon a család az a hely, ahol a szülők átadhatják a hagyományos értékeket. 

Ha a családok megszűnnek, akkor a nyugati kultúra is megszűnik.

Az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig felére csökkent Magyarországon. Kezdetnek nem rossz – jegyezte meg a kormányfő.

A gyermekvédelemről és a genderkérdésről kifejtette, hogy több harcos kell a genderideológia ellen:

A hazai és a globális adókról

A miniszterelnök a hazai adórendszerről is beszélt. Kiemelte, hogy a kormány tíz év alatt tíz százalékkal csökkentette az adóterheket, ami a legnagyobb adócsökkentés volt az Európai Unióban. Hozzátette: nálunk a legalacsonyabb a társasági adó az Unióban, egységesen kilenc százalék.

A miniszterelnök jelezte, hogy nemrégiben viszont Magyarország a globális minimumadóról szóló kezdeményezés kapcsán ismét célkeresztbe került, amiért az összes európai országgal ellentétben ellenállt.

A birodalom azonban mindig visszavág,

jegyezte meg Orbán, így a jelenlegi amerikai kormányzat úgy döntött, hogy megszünteti a Magyarország és az Egyesült Államok között fennálló adóügyi egyezményt, ami valószínűleg minden idők legjobb adózási megállapodása volt. – Szerintem ez valóban a baloldal bosszúja – tette hozzá.

A békéről, a háborúról és a biztonságról

Orbán arról is beszélt, hogy Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye. Elmondta, hogy a siker másik tényezője az, hogy a kormány elkötelezett a jogrend és a biztonság mellett. A háborúval kapcsolatban kifejtette, hogy Magyarország támogatja Ukrajna területi integritását. Kifejtette viszont, hogy véleménye szerint a globalista vezetők stratégiája csak kiterjeszti és elnyújtja a háborút, valamint csökkenti a béke esélyét.

„Amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. Egyre többen halnak meg és szenvednek, gazdaságaink pedig a csőd szélére kerülnek” – szögezte le Orbán.

Kijelentette: csak az erős vezetők képesek a béke helyreállítására.

Egy erős vezetőjű Amerikára van szükség!

– jelentette ki Orbán, jelezve, hogy mi kell a békéhez. Orbán végezetül azt mondta, számos nagy nemzet van a világon, de egyik sem hasonlítható az USA-hoz. Kifejtette, hogy szerinte a Nyugat jövője súlyos kérdéseket vet fel,, s smost a Nyugat önmagával harcol. „Hosszú ideje nem tapasztaltunk olyan súlyos válságot, mint amilyen a jelenlegi. A huszadik század ideológiai háborúi – a náci Németország és a Szovjetunió totalitárius hatalmai elleni vívott harcok – iszonyatosak voltak, de a demokratikus Nyugat összefogott és mindkettőt legyőzte. Most viszont a Nyugat önmagával harcol. Láttuk már, hogy a globalista uralkodó osztály milyen jövőt ígér, de nekünk egy másfajta elképzelésünk van a jövőt illetően.

– szögezte le Orbán. Megjegyezte, hogy össze kell fogni, fel kell venni a harcot és vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben.

Induljunk el és győzzünk!

Orbán megemlékezett arról is, hogy 2024-ben európai parlamenti választások lesznek az Unióban, míg Amerikában elnökválasztásra kerül majd sor. Szerinte ez a két helyszín, ez a két választás fogja meghatározni a nyugati civilizáció jövőjét. A kormányfő elmondta: két évünk van felkészülni,

***

A Conservative Political Action Conference, vagyis a CPAC a legnagyobb amerikai konzervatív seregszemle, amelyet 1974 óta rendeznek meg.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

Összesen 986 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. szeptember 01. 08:54
Tömör, tartalmas beszéd.
LancelotDuLac
2022. augusztus 05. 13:44
xDDDDDDDDDDDDDDDD https://uploads.disquscdn.com/images/dbc3a17d5d08664b5b18c2270850f2e6cbc161b92c3fb5fdf06d70604f16e4c7.jpg?w=800&h=661
vajda
2022. augusztus 05. 12:38
Nekem az a tömeg tetszett, amelyik kíváncsi volt rá. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/296172797_440313044694981_3205285224523680221_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=h1w5rUH_PAYAX9gA_qT&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AT89-tkAbuAUIY-NpjDHrcn1Sax9V4RzPnxZWV0Xgh-aFg&oe=62F18008
csulak
2022. augusztus 05. 12:11
Tisztan es erthetoen beszelt, mint mindig, az amcsiknak angyon tetszett, a baloldalt meg utogeti a guta !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik