MSZP-s politikus kelt ki a szankciós politika ellen

2022. augusztus 01. 06:46

„Az Egyesült Államok – a maga szempontjából bölcsen – a számára fontos orosz uránium importját természetesen nem tiltotta be” – fogalmazott Hegyi Gyula.

2022. augusztus 01. 06:46
null

Hegyi Gyula, MSZP-s politikus az Indexen írt cikkében kelt ki a szankciók hatásossága ellen. 

„Amikor a világ felfedezte, hogy Észak-Korea egy szörnyű rendszer fenntartása mellett nukleáris fegyverek fejlesztésébe is kezdett, az ENSZ Biztonsági Tanácsa szankciókat vetett ki az ország ellen. Ugyanilyen nemzetközi szankciók sújtották Iránt veszélyesnek látszó atomprogramja miatt” –kezdte írását a politikus. 

Majd hozzátette:

Évtizedeken át természetesnek számítottak a fegyverembargók a háborúba sodródott országok ellen,

jelenleg is tucatnyi ilyen szankció van életben. Mindezt az tette lehetővé, hogy a világ vezető hatalmai, az Egyesült Államok, Oroszország, Kína és a két európai »nosztalgia-nagyhatalom«, Franciaország és az Egyesült Királyság képesek voltak közös döntést hozni a kollektív biztonság érdekében”.

Kifejtette, hogy „az Ukrajna elleni februári orosz invázió aztán elszabadította a szankciók áradatát”. Hegyi leszögezte, hogy

de az EU vezetői az ideológiát hajlamosak az uniós polgárok érdekei fölé helyezni”.7

Nyitókép: AFP

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. augusztus 01. 15:56
Akkor Orbán nem bölcs ,a maga szempontjából?
Arkadas58
2022. augusztus 01. 12:26
Nem, trollkodok, hanem egyszerű, de talán kevésbé közismert tényeket közlök vágyvezérelt állításaiddal szemben :-) Bocs ezt stugnak címeztem volna.
holder
2022. augusztus 01. 10:21
A szociknak egy szavukat sem szabad elhinni : is hazudnak reggel, delben, este!
El Hungária
2022. augusztus 01. 09:47
Ez annyira nevetseges amit irtok! Minden ember kivetel nélkül, nem szeretne mast mint békében, szeretetben, biztonsagban elni, dolgozni, jovot építeni! Mindenhol mindenki ezt akarja. El mondom, hogy itt nyugaton ez lehetseges! Itt meg vagyunk fizetve annyira hogy nem okoz olyan gondot a szankciok álltal felkavart inflacio mint otthon! Itt van olyan oktatas hogy a gyerekeinknek van jövője! Szerencsere meg kapnak minden tudast az iskolaban amire az eletben szukseguk lesz! Itt van emberhez melto egeszsegugyi ellátás! Igen tobbek között az LMBTQ oktatast is meg kapjak, igy tudni fogjak hogy vannak más szexualis orientacioval elo emberek, akik nem tehetnek rola de ilyennek szulettek. Empatia, szolidaritas elesetteken valo segítség... Ezek olyan europai civilizacios ertekek ami sajnos pl magyar orszagon a jelenlegi kormany hibajabol bizony hanyatlo felben van. Amikor haza megyek mindig el szomorit az emberek egymas közti utalata, arroganciaja, empatia hianya, a vezetesi stílusa, bemegyek egy boltba es ugy erzem magam hogy "fizess es huzz a picsaba". Van hogy nem koszonnek, mibe kerul kedvesnek lenni, mosolyogni... Persze vannak kivetelek, de azok joval kevesebben vannak. Mindenki stresszes futnak szaladnak... Migrancsozas:elmondom a kollegak 70% ban migrans hátterű, es teljesen jol el vagyunk, albán, indiai afrikai, tok mindegy csak dolgozni tudjon! O nem eszik sertes hust en meg eszek mindent, elfogadni ugy a masikat ahogyan van! A keletiek is, a nyugati elet szinvonalrol almodoznak,de ez mar at csapott egy irigysegbe, gyululkodesbe.... Hat csak elmondtam a véleményem, legyen szep napotok magyar honfitarsaim!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!