Provokált világháború, avagy Tajvan lesz Kína Ukrajnája? 

2022. augusztus 18. 22:16

Az elmúlt évtized megmutatta, hogy a hanyatló Amerikai Birodalom számára a legfőbb stratégiai veszélyt Európa, Oroszország és Kína együttműködése jelentené.

2022. augusztus 18. 22:16
null
Bogár László
Bogár László
Facebook

„Provokált világháború, avagy Tajvan lesz Kína Ukrajnája? 

»Évtizedek óta tartó békés újra egymásra hangolódás után háborús konfliktus Kína és Tajvan között. Az elmúlt évtized már megmutatta, hogy a hanyatló Amerikai Birodalom számára a legfőbb stratégiai veszélyt Európa, Oroszország és Kína kölcsönös előnyökön nyugvó társadalmi, gazdasági, kulturális értelemben vett eurázsiai együttműködési rendszere jelentené. Egy ilyen komplexum ugyanis »okafogyottá« tenné a globális birodalmi Amerikát.

Ebből a szempontból teljesen érthető, hogy a birodalom mindent igyekszik megtenni, hogy három fő riválisát egyenként meggyengítse, és a köztük lévő kapcsolati rendszert szétzilálja. Európát a migrációs háborúval és az Oroszország elleni energiaháborúval, Oroszországot az Ukrajna elleni háború kiprovokálásával, Kínát előbb a Hongkongban »csinált« polgárháborúval, majd most már egyre inkább a Tajvan elleni totális háború kiprovokálásával próbálja romba dönteni.”

Nyitófotó: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2022. augusztus 19. 16:11
"Az elmúlt évtized megmutatta, hogy a hanyatló Amerikai Birodalom számára a legfőbb stratégiai veszélyt Európa, Oroszország és Kína együttműködése jelentené.' Ez itt a lényeg.
Lajoss
2022. augusztus 19. 15:23
Jobbulást,Laci bácsi..:)
csulak
2022. augusztus 19. 11:39
az USA hergeli a kinaiakat egymas ellen, ahogy a szlavokat is ukrajnaban!
Laceh
2022. augusztus 19. 11:06
Ne aggodjon, druszám, a birodalomban alkonyodik, nő a sötét !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!