Nem tudjuk

2022. július 18. 10:12

A legnagyobb kérdés valójában az, hogy van-e érdemi elfordulás a kormánypártoktól.

2022. július 18. 10:12
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Nem az a fontos kérdés, hogy mi történik a KATA-tüntetéseken, hanem az, hogy a hatásuk hogyan csapódik le a közvéleményben. A hídfoglalásoknak és vonulásoknak tömegvonzó ereje szemlátomást nincs, de nem tudjuk, a passzív szemlélők mit gondolnak. A hétvégi időközi választások eredménye arra utal, hogy a demonstrációknak a kormánypárti többséget egyelőre megkarcolniuk sem sikerült: négyből hármat nyert a Fidesz jelöltje, a negyediket nyolc (!) szavazatos hátránnyal veszítette el egy független jelölttel szemben. De hogy hosszabb távon merre fordul a közvélemény, még nem tudjuk.

Hogy mit gondolnak a fővárosi autósok, akik a hídfoglalások idején a dugóban araszolva pöfögtették el az üzemanyagot, és mit gondolnak azok, akiknek a villamosa beragadt a hídon, még ezt sem tudjuk. Nyilván vannak közöttük, akiknek fáj, hogy kiestek a KATA lehetőségéből, és olyanok is, akik szurkolnak minden kormánykritikus demonstrációnak, de hogy az ellentétes érzések közül melyik dominál, még szintén nem tudjuk.

A legnagyobb kérdés valójában az, hogy van-e érdemi elfordulás a kormánypártoktól. A közvéleménykutatók bizonyára megmérik majd a hatásokat, és a politikusok bölcsen teszik, ha számolnak az eredményekkel. Csak nehogy Pulai András adatait vegyék figyelembe. Annál az is jobb, ha fej vagy írást játszanak egy tízforintossal. Azzal legalább ötven százalék az esélye, hogy eltalálják az eredményt.”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leponex
2022. július 18. 23:07
Nem az első szamárságod kedves Gábor! Régen rossz lenne, ha a (mostani) kormányt a döntéseiben az motiválná mennyit veszithet velük a támogatásban. Szerintem ezen O. már messze túl van. Racionális és jó döntéseket kell hozni - és korrigálni amit rosszul mértek fel. És majd a választópolgárok sokasága a választás napjáig mérlegel és dönt. Ahogyan az már lenni szokott 2006 tapasztalata után. A KATA egy nem igazán jól sikerült projekt volt, Bokros úr kivételesen jól ítélte meg. Lehetőséget teremtett volna azoknak, akik évi néhány milliós bev étel mellett szolgáltatást nyújtottak volna a 'kisembereknek'. Lett belőle nettó adóelkerülés a cégek részéről, és egy látszólag szintén remek adóminimalizálás a mindenféle 'szabadúszóknak'. Most helyére kerülhet a rendszer, akinek szánták az most is élhet vele. Azzal együtt, hogy számos kivételes helyzetet még kezelnie kell . A Pulait meg kifejezetten ajánlanám mindenkinek, Lengyel Laci bácsi jövendőmondóval együtt :)
Lajoss
2022. július 18. 17:53
Türelem,Gábor..
yyyyxxxx
2022. július 18. 17:49
Magyarország 20 000 GWh áramot termel maga, ez 70% felett fedezi az áramszükségletet, ebből csak 520 GWh ered gázból vagy olajból, amiket állítólag mi még jó áron kapunk az oroszoktól. Akkor mitől száll így el az ár? Az is világos, hogy a katával mi volt a baj, de miért egyszerre kell több szőnyeget kirántani az emberek alól? A Fidesz hajlamos erősen túlbecsülni az emberek reszilienciáját, alkalmazkodóképességét és tartalékait, miközben a kormány még információt sem képes adni, hogy segítse az embereket, nemhogy segítséget. Miért nem tudja a Fidesz a saját médiáját többre használni, mint primitív, egybites propagandára? Miért kellett gúnyolódni a nyugatiak 25 fokos légkondiján, amikor sejthető volt, hogy mi sem ússzuk meg? Miért kellett beadni, hogy Orbánnak príma különalkuja van Putyinnal, mikor nyilvánvalóan nincs? Minden épeszű ember tudhatta, hogy két nagy ország háborúja a határainkon rossz dolgokat fog nekünk eredményezni, akkor miért kellett győzködni az embereket, hogy minket ez nem fog elérni?
Performan
2022. július 18. 14:17
Valljuk be, a pártok támogatottsága egy világháború, egy energiaválság és egy soha nem látott gazdasági visszaesés közepén, valamint a választások előtt 4 évvel egyetlen komoly embert sem érdekel. Bencsik, te is fordulj nyugodtan a valóság felé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!