Mustár, gáz

2022. július 28. 17:08

Nem lennék meglepve, ha valamelyik nap az EU egyik bürokratája bejelentené a mustár-embargót is.

2022. július 28. 17:08
null
Galsai Dániel
Magyar Hírlap

„És akkor eljutottunk a lényegig! A kínzó európai mustárigényt ugyanis pótolni lehetne részben Ukrajnából, de főképp Oroszországból. (Mint mellékállású »mustárológus«, hittel vallom: a híres orosz mustár, a »Gorzscsica«, simán felveszi a versenyt a franciával vagy angollal…) Csak éppen Zselenszkíjék nem tudnak szállítani, és kisebb gondjuk is nagyobb ennél, az oroszok pedig ugyebár mindenhonnan ki vannak átkozva!

Nem lennék meglepve, ha valamelyik nap az EU egyik bürokratája bejelentené a mustár-embargót is. A kellőképpen nyalonc »haladár« üzletek nyugaton a legendás orosz vodkával már megtették. Sakk-matt!

A vázolható jövő apokaliptikus kép: a német polgár gyertyalángon süti a (nem feltétlenül méltán…) híres bajor fehér kolbászt, aztán majonézzel befalja. Brrrrr! Így találkozik az ostoba európai politika egy üveg szósszal. Tanulságos, csípős történet.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 29. 14:47
Dani,inkább egyél valamit..:)
Bömbi
2022. július 29. 06:48
Mustárembargó? Na ettől Putyin tuti padlót fog és önként vonul Hágába a bíróság elé. Jaj csak az a baj hogy ezt mi magyarok találtuk ki. Biztos vmi aljas vétó szándék lapulhat mögötte.
elfújta az ellenszél
2022. július 28. 22:16
Németországban tényleg eltűnt a mustár a boltokból. Korábban volt tízfajta, most meg üresen tátong a polc. Étolajat hoztak időközben, de a tavaly nyár végi 1 euróról 4-re ment fel az ára
Akitlosz
2022. július 28. 19:44
Nekem megteszi a Magyarországon kapható mustár is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!