A fagyi visszanyalt!

2022. július 28. 12:10

Nem szúr szemet nekik az újpesti rabszolgamunka.

2022. július 28. 12:10
null
Nagy István
Facebook

„Mondjuk nem kertészek, közhasznú munkások vagy »szerencsétlen rabszolgák« nyalták azt a mondásból ismert bizonyos fagylaltot. Őket a harmincfokos hőségben, védőfelszerelés nélkül (védősapka, térdvédő) dolgoztatták egész nap a felhevült aszfalton. Legalábbis ezt észlelte az a felháborodott káposztásmegyeri lakos, aki az Indexnek fényképet és videót küldött a skandallumról. Amint azt a baloldali élő lelkiismeretétől, Varju Lászlótól, a Demokratikus Koalíció elnökhelyettesétől, Újpest országgyűlési képviselőjétől megtudtuk, a Munka Törvénykönyve »rabszolgatörvény«. Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere meg azt a szép és emberséges mottót választotta magának jelmondatul, hogy Újpesten »a legfőbb érték az ember«. De ismét kiderült, hogy mégse.

Varju és Déri minden nap megosztanak egy videót vagy fényképet magukról a Facebook-oldalukon. Ezeken Újpest köztereit járják és persze úgy csinálnak, mintha nekik ott dolguk lenne, mintha ők is közterületi munkát végeznének. De az a megszokott újpesti látvány, hogy az újpesti közterületeken tűző napon, felhevült aszfalton térdepelve, görnyedten, védőfelszerelés nélkül dolgoznak munkásemberek, nem szúr szemet nekik. (…)

Legfőbb érték az ember! Jól hangzik, de ez Dérinek nem jelent semmit. Ez csak üres, tartalom nélküli mondatként kerül ki az óriásplakátokra, szórólapokra, fényképekre, az írott és elektronikus sajtóba, meg a Facebook-oldalára. Abban biztos vagyok, hogy a rekkenő hőségben nem az a harminc Tungsramból átvett dolgozó gyomlált, akiknek Déri nemrég megígérte, hogy lesz munkájuk a Városgondnokságnál. Nem lett, mert abból az ígéretéböl is csak egy Facebook bejegyzés maradt. (…)

Varju, miután megsérti választás rendjét, megrohamozza a köztévét, hogy tiltakozzon a »rabszolgatörvénynek« nevezett Munka Törvénykönyve ellen. De nem szúr szemet neki az újpesti rabszolgamunka. Lehet, hogy majd az Országgyűlésben egy napirend előttiben szóvá teszi az Újpesti Önkormányzat vagy cége által elkövetett munkaügyi szabálytalanságot. Ja nem! (…)

Így van ez a behízelgő »a legfőbb érték az ember« jelmondattal is. Erről is kiderült, hogy hiányzik belőle a tartalom. Ahogy most is történt.

A fagyi visszanyalt!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2022. július 29. 17:23
Ez a Varjú holtversenyben van a Szebb Jövős tahókkal, melyikük a surmóbb, melyikük a primitívebb, a böszmébb, az Isten sem tudja. Képmutatásból jelesek mind.
magyar demokrata
2022. július 28. 17:46
A baloldalnak az ember nem érték! Számukra csak két dolog létezik: pénz és hatalom!
ZÉ-bá
2022. július 28. 17:45
Főleg a varjúra
lazio154
2022. július 28. 15:29
Azért kiváncsi lennék , milyen munkaügyi szabály vonatkozhat gyomok húzogatására? Tudtommal csak állandó folyadék bíztosítása az előírás, azt hozzátéve, ha lehet szódaviz legyen az. Az a 30 fokos meleg...Nagy látott már vasutas pályamunkást krampácsolni? Mert én már 40 fokban is láttam, és nem egyszer- napi rendszerességgel. És ott van az a vágánytengely fogalom is! Nagy javasolhatná nyított munkahelyeken is a klima bevezetését! Már értem is kisebbségünk és migránsaik munkaundorát, az őshaza nekik állandó 30 fok feletti. Kötekedő szándék ez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!