Orbán Viktor, a magányos galamb

2022. július 05. 19:36

Június közepétől kéthetes diplomáciai nagyüzem indult a nyugati szövetségeseknél.

2022. július 05. 19:36
null
Magyari Péter
444.hu

Az alábbi mondatok péntek délelőtt hangzottak el a Kossuth Rádióban:

»Orbán Viktor: (...) Ugyanis nem szankciókra volna szükség, hanem azonnali tűzszünetre, azonnali béketárgyalásokra.

Nagy Katalin: Erről más nem beszél?

Orbán Viktor: Nem, ebben én vagyok az egyetlen. Néha kicsit furcsán is érzem magam. (...) Ritkán van az úgy, hogy Magyarország egymaga van a szelíd oldalon, vagy ha úgy tetszik, a galamb oldalon, és mindenki más pedig héja.«

Június közepétől kéthetes diplomáciai nagyüzem indult a nyugati szövetségeseknél. Kezdődött azzal, hogy a francia elnök, a német kancellár és az olasz miniszterelnök együtt elutaztak Kijevbe, ahol csatlakozott hozzájuk a román elnök, illetve másnap megjelent a brit miniszterelnök is. Mindannyian azt ígérték, hogy további fegyvereket, nehéztüzérséget küldenek Ukrajnának. E kiállás azért is volt különösen jelentős, mert a német kormány az utóbbi hetekig ingadozott, hogy adjon-e fegyvereket, míg a franciák és az olaszok haderejük méretéhez képest szintén vonakodtak komoly segítséget nyújtani.

A látogatás utáni héten az EU-s tagállamok vezetői Brüsszelben tartottak csúcstalálkozót, ahol újabb közös fegyverszállítások mellett kötelezték el magukat, hiszen többek között ezt az állásfoglalást adták ki: »Az Európai Unió továbbra is szilárdan elkötelezett amellett, hogy további katonai támogatást nyújtson Ukrajnának annak érdekében, hogy segítse az orosz agresszióval szembeni önvédelem természetes jogának gyakorlásában, valamint területi integritásának és szuverenitásának védelme terén.« Továbbá nem béketárgyalásra szólították fel a harcoló feleket, hanem Oroszországot sürgették, hogy »azonnal és feltétel nélkül vonja ki az összes csapatát és valamennyi katonai felszerelését Ukrajnának a nemzetközileg elismert határain belüli teljes területéről« – azaz a 2014-15-ben elfoglalt területekről is, teljes összhangban azzal, amit az ukrán kormány képvisel.”

Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. július 06. 21:37
Magyari Péter, egy keselyű a sok közül.
Magyarvagyoknemturista
2022. július 06. 07:46
Orosz agresszióval szembeni önvédelem?! 8 évig nehézfegyverekkel lőtték a náci ukránok az orosz kisebbséget akik a honfitársaik voltak! Ez az önvédelem?
Tehetős Totó
2022. július 06. 05:44
xz
Namond
2022. július 06. 00:06
Galamb? Galamb alakot a Szentlélek ölt, kultúránkban a béke és a boldogság jelképe. Talán egy kihízott seregély. A német kultúrkörben a „a szegény ember kutyája”, „valami, amit szeretni lehet”,mivel fiatal egyedeket könnyedén be lehet szerezni a természetből. Jól alkalmazkodik a fogsághoz és megfelelően fejlődik, növekedik általános madáreleségen és közönséges lisztbogarakon. A seregélyek hangutánzó képességét régóta ismeri az ember, számtalan mese és anekdota szól róla, pl Wolfgang Amadeus Mozartnak volt egy seregélye, amely el tudta énekelni Mozart: 17. zongoraversenyének egy részletét. Zajos madárfaj, különösen alvóhelyei közelében és más csoportos tevékenységek közben nem túl dallamos, ám változatos dalt hallat, nagyon sok hang utánzására képes, köztük az emberi beszédére is. Rendkívül intelligens. A seregély kifejezetten társaságkedvelő madárfaj, fogságban is igényli a figyelmet, imád szerepelni. Vadon élő csapatai kellemetlenséget okozhatnak zajukkal és ürülékükkel. A seregélyek ürüléke tartalmazhatja a Histoplasma nevű gombafaj spóráit, amely Histoplasmosist okozhat az embereknél. Rendetlen fészkét természetes, vagy más állatok mesterséges üregeibe készíti. Mindenevő: gerinctelen állatfajok széles skáláját fogyasztja, valamint magvakkal és gyümölcsökkel is táplálkozik. Jellemzően nagy csapatokba verődik, amely a káros férgek nagy fokú irtásával képes segíteni a gazdákat, ugyanakkor maga is kártevő lehet a földeken, mivel megdézsmálja a gyümölcsösöket és a gabonaféléket. A seregély a nem veszélyeztetett állatfajok közé tartozik, szabadon vadászható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!