A radikalizmus délibábja

2022. július 04. 10:42

A Mi Hazánk mögött ugyanaz a támogatói réteg áll, amely korábban a MIÉP, a Kisgazdák és a Jobbik mögött sorakozott föl.

2022. július 04. 10:42
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Április 3. óta új pártba vetik reményeiket a honi jobboldali radikálisok, most a Mi Hazánkba látják bele a vágyott nagy áttörést. Magában a lelkesedésben azonban semmi új nincsen. A Mi Hazánk mögött ugyanaz a támogatói réteg áll, amely korábban a MIÉP, a Kisgazdák és a Jobbik mögött sorakozott föl. És a párt ugyanazt az utat járja is majd be, mint azok. A radikálisoknak ugyanis hosszú távon nem lehet kedvére tenni, nem lehet a vad vágyaiknak megfelelni, mert képtelenség, amit követelnek. A radikális pártok csak addig prosperálnak, amíg a reményt kínálják, amíg a híveik hinni tudnak benne, hogy a radikális programjaik megvalósíthatók. Ha világossá válik, hogy ez nem lehetséges, a hívek elfordulnak, és új délibábpártot keresnek maguknak.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2022. július 05. 07:54
Bencsik, annyi baromságot hordtál össze eben a cikkben, megfelelési kényszeredben, hogy abból még a legbutább ember is látja, hogy téged biztosan nem fognak az eszedért ellopni. Esetedben igaz az a mondás, hogy a "demokráciával" az a baj, hogy a hülyéknek is ugyanannyit ér a szava mint egy zsenié.
egynick
2022. július 04. 18:08
Bencsik ingadozásait már unom. Óvatosan kritizálgat... Nem azt kívánom, hogy elkötelezeődjön bármelyik oldal felé is, hanem hogy legyen önálló véleménye. De az hiánycikk.
Tidal_wave
2022. július 04. 15:53
Hát ez a radikális jelző lejáratódott az elmúlt 30 évben. Először az SZDSZ volt radikálisan antikumminista (valójában inkább Kádár ellenes, hiszen a szüleik nagyon is jól elvoltak Rákosi alatt), aztán '94-ben a szocikkal koalíciót köttöttek. Aztán a MIÉP volt nemzeti radikális, csak éppen Csurka baromi amatőr módon politizált, például 2002. tavaszán ügyetlen lépésével, mikor már előre bejelenetette, hogy visszalépteti majd az összes jelöltjét a második forduló előtt, kompromittálta a Fideszt és hozzájárult annak vereségéhez. Az utóbbi években pedig a "nemzeti radikális" Jobbik szépen bebújt Gyurcsányék fenekébe... Ezek után nem bízom a radikálisokban...
Töki
2022. július 04. 15:48
A cikkhez annyit, Csurka papesz ott volt a szeren 1 dolgot kivéve, de nem volt gazdasági szakember! Ez volt a fő ok, hogy nem vitte többre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!