A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Ennyit arról, hogy az orosz gáz kiváltható

2022. június 19. 07:30

Úgy tűnik, azt mások mostanáig nem fogták fel, hogy ilyen vagy olyan ürüggyel, de Oroszország leállíthatja számukra a szállítást.

2022. június 19. 07:30
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Magyar érdek a külső szénhidrogénkitettség minél nagyobb és gyorsabb csökkentése, ami elsősorban a nukleáris és napenergiával, érhető el. Folytatni kell a diverzifikálást is, mert amíg rászorulunk a külső olaj/gáz forrásokra, és ez még sokáig így lesz, addig alapvető érdekünk hogy minél több helyről vehessük meg. Amíg azonban ez nem így van, a helyzet az, hogy az oroszok kezében vagyunk, mint még sokan mások Európában. (a nukleáris fűtőelem más tészta, évekre leraktározható)

Úgy tűnik azt mások mostanáig nem fogták fel, hogy ilyen vagy olyan ürüggyel, de Oroszország leállíthatja számukra a szállítást. Ennyit arról, hogy az orosz gáz kiváltható. Ennyit arról, ki közelíti meg a kérdést felelősen a nemzeti érdek, sőt az európai érdek szempontjából. Nem Nyugat-Európa.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: PATRICK PLEUL / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. június 21. 06:42
A mi bajunk az, hogy folyton illúziókba gondolkozunk. A nyugat cselekvésére sosem a morál volt jellemző, noha a tettekben minden arról szól. Nem akarnak fizikailag legfűzni az orosz gázról, de a másiktól elvárják. Ahogy az ukránok is magyar gázt vettek/vesznek papíron úgy a nyugat is megtalálja majd a kerülőútjait, az orosz molekula nem tűnik el. Amíg az orosz betáplálás adott, addig lehet am pult alatt csencselni. De ha csökken a nyomás, akkor nő az aggodalom. Másfelől meg ott az arcoskodás, miszerint egy EU méretű konglomerátum sosem fogja bevallani, hogy ez a dolog így nem működik. Nem mondja ki, - hogy a ruszkik nyertek, mert képtelenek voltunk bármivel hatni rájuk - hogy az egyes egymást követő szankciók egyre jobban fajnak nekünk és egyre kevésbé nekik - hogy az ukrán ellenállás addig tart, amíg tőlünk fegyvert, lőszert, kiképzést és felderítést kapnak - hogy az az ország, ahol a lakosság több mint 20%-a elmenekült és az amúgy is lefingott infrastruktúra fontos részei váltak téglaporrá, az hosszútávon vesztett - hogy az ukrán állam nyugati támasz nélkül már nem létezne. Ukrajna valójában egy potenciálisan gazdag ország lehetne, mert van ásványkincse, termőföldje, tengeri kapcsolata, mégis a szovjet időkből megmaradt dolgokból élnek megalakulásuk óta. Zelenszkij hallgatni olyan mintha egy kxrva ömlengéseit hallanánk az önrendelkezésről.
csulak
2022. június 20. 14:20
Nos, egy par bruszeli idiota burokrata fejeben megfogant ez az orosz olaj es gazembargotol valo vegleges fugges megoldasa, De ki kotelez hogy egy bruszeli idiotara hallgassunk! Az orosz olaj es gaz jo es olcso es miert kenne kivaltani ? Azt csinaljuk ami a Magyarorszagnak jo, ha ez nem tetszik a bruszelitaknak akkor dugjak a fejuket ahova akarjak ! Szuveren allam vagyunk es nem idiotak vezetnek!
Vakfolt
2022. június 20. 10:13
"Magyar érdek a külső szénhidrogénkitettség minél nagyobb és gyorsabb csökkentése, ami elsősorban a nukleáris és napenergiával, érhető el." Hagyjuk már a napenergiát, komolytalan.
Innogreen23
2022. június 20. 05:07
Ez a csúnya Putyin. Most meg nézd má, füstszűröset szív. Ki érti az Eu elmeháborodott politikusait. Nem kell orosz gáz. Mi az hogy nem szállítanak orosz gázt? Ezek hülyék. Csak most az a helyzet, hogy a nagyon hülyék életükben először szembesülnek tetteik következményeivel. Nem egy kis országba rugdostak bele ok és következmények nélkül, lásdagyarország c fejezetnél, hanem most az orosz medvét sikerült felbaszni, ami ritkán szokott következmények nélkül maradni. Én csak annyit mondok, pár hónap aztán itt a tél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról