Hetilap

Nick Vujicic

A keresztényeknek részt kell venniük a politikában
V. évfolyam 38. szám

Üzenem a Fidesznek, hogy állok a „büntetés” elébe!

2022. június 09. 15:39

Elképesztő, hogy a Fidesz innentől kezdve politikai bunkósbotnak használja már a mentelmi jogot is.

2022. június 09. 15:39
null
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„A Fidesz–KDNP szerint tegnap az igazság kimondásával én tulajdonképpen »kiprovokáltam« azt, hogy 30 éves szokást megszakítva kiadják a mentelmi jogomat. Áhá! Tehát ha csöndben maradok, akkor kegyet gyakorolnak, ha felszólalok a pedofil bűnözők és az őket védő vagy elhallgató fideszes politikusok ellen, akkor jön a büntetés.

Hargitai János, a Mentelmi bizottság kormánypárti elnöke a következőket nyilatkozta a Népszavának: »Meggyőződésem, ha nem szólal meg Szabó Tímea [a szavazás előtt], akkor a többség nem ment volna szembe a mentelmi bizottság javaslatával. Ő gyakorlatilag ennek megágyazott.«

Értem. Tehát azzal, hogy éltem a parlamenti jog adta 5 perces felszólalási lehetőséggel, hogy ismertessem az álláspontomat, a Fidesz szerint »megágyaztam« a politikai bosszúnak és a büntetésnek. Ennél szebben nem is lehetett volna mondani, tisztelt Fidesz–KDNP-s képviselők. »Minek ment oda!« – szokták ugye mondani az erőszak áldozatainak is.

Üzenem a Fidesznek, hogy állok a »büntetés« elébe! És üzenem a mentelmi jogom kiadását ott, helyben a fideszeseknek parancsba adó Kövér Lászlónak is, hogy ne izguljon: sem a 10 millió forintos rám kiszabott korábbi büntetése, sem a mentelmi jogom felfüggesztése nem fog megállítani abban, hogy 1. kimondjam az igazságot, 2. megvédjem a szexuális bűncselekményeknek áldozatul esett gyerekeket.

Ha ennek az az ára, hogy megyek a bíróságra, akkor azt örömmel megteszem. Ezzel az egésszel pedig a Fidesz járt rosszul, mert szerencsére így nagyobb nyilvánosságot kap a bukott fideszes Bús Balázs által eltitkolt óbudai pedofil ügy és abban Bús felelőssége, illetve az, hogy a Fidesz inkább zsigeri bosszút áll ahelyett, hogy megvédené az áldozatokat.

Amúgy pedig elképesztő, hogy a Fidesz innentől kezdve politikai bunkósbotnak használja már a mentelmi jogot is. De ezen már nem is csodálkozunk.”

Nyitókép: Szabó Tímea Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik