Az öt legnagyobb tévedés az ukrán háborúval kapcsolatban

2022. június 05. 19:52

Az egész csak arra jó, hogy megveregessük utána a saját vállunkat.

2022. június 05. 19:52
null
Sabine Rennefanz
Der Spiegel

1. »Mindannyian ukránok vagyunk«

A háború kezdete óta Németország a sárga-fehér labdamedencében úszkál. A kultúr- és magánházak ablakaiban kék-sárga zászlók lobognak, de még az ország legeldugottabb részeiben is szembe tudnak jönni az emberrel a »Stand with Ukraine« feliratú buszok. Aki meg akarja mutatni, hogy a jó oldalon áll, kék-sárga szalagocskát tűz a hajtókájára, olyan színeket, amiket nem sokkal ezelőtt még egy nagy bútorbolttal azonosítottunk. Ez körülbelül semmibe sem kerül, ellentétben az adományokkal vagy a menekültek önkéntes segítésével, de azért megmutatja, hogy az ember a jó oldalon áll.

Ez a módszer a war on terrorból származik. Mindegy, hol támadnak a terroristák – New Yorkban, Londonban, Párizsban vagy Nizzában –, utána azt olvasta az ember a német újságokban, hogy ezek a támadások a »mi« értékeink és a »mi« szabadságunk ellen irányultak És állítólag a »mi« biztonságunkat védték a Hindukusban. Úgy, ahogy most a »mi« szabadságunkat védik az ukránok. Mintha egyébként nem lenne joguk a támogatásunkra, ha nem csinálnának legalább valamit »értünk«.

Mindenesetre Afganisztánban még az afgánok biztonságát sem sikerült megvédeni, ahogy az elmúlt év keserű kivonulása után megtudtuk. Érdekes módon a szolidaritás legtöbbször csak a fehér emberekkel szemben fejeződik ki: olyan üzenetekről, hogy »We are all Syrians« vagy »We are all Afghans« én még nem hallottam. Ez csak a szolidaritás egy vulgáris megnyilvánulása, ami végső soron csak arra jó, hogy megveregessük utána a saját vállunkat.”

A nyitóképen: ukránpárti tüntető Párizsban. Fotó: XOSE BOUZAS / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. június 06. 18:05
Bécsben is pattog a sok kis huszonéves majomparádé kék-sárga zászlóban, először azt hittem a Gyirmót béközép jött ki shoppingolni.
Frakk a macskák réme
2022. június 06. 17:57
A hölgynek annyi...
Tisza009
2022. június 06. 17:22
Tudtam, hogy ez lesz. A mézesmadzag előkészítésnek, aztán a mai Spiegel-cikk a német umdenkenről. Ennyit erről a szennylapról és a nagy német politikáról.
Lanter
2022. június 06. 13:44
Az sok rohadt megvett kapzsi liberálba bujtatott globalista akik miatt mindez van,nincs világnyugalom és béke majd arra is találjanak megoldást hogy a testük hogyan fog túlélni egy atomkatasztrófát amit ők idéznek elő nem más.látom a képett ahogy először a dollár gyullad meg a kezükben amit a férgeiktől kaptak,atomvillanáskor meg majd atomjaira hullik a testük és abba a pillanatban fut át utoljára a kapzsi agyán hogy mit tett.és már indul is a pokol legmélyebb zugába.nincs már ereje sem ideje a normalitásnak kiirtani ezeket,mert el vannak altatva,álmukba éri őket utol a realitás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!