A nemzetünket gyalázták Angliában, a nemzeti tizenegy visszavágott

2022. június 15. 06:51

Az angolok megtudták, hogy Isten nem ver bottal, csak négy bombagóllal.

2022. június 15. 06:51
null
Varga Mátyás Zsolt
Mandiner

Az angol szurkolók kedden bemutatták, hogy milyen a sportszerűség a futball hazájában: kifütyülték és lekántálták a magyar himnuszt. Alapvetően nem is azzal van a baj – igazán –, hogy fütyülnek.

Mi magyarok is fütyültünk.

A baj azzal volt, amikor fütyültek. Mi egy messzi földről beimportálni kívánt szociálpolitikai megnyilvánulás kapcsán fejeztük ki mély egyetnemértésünket. Kifejeztük azt, hogy nekünk nem kell a BLM, hogy nálunk nem releváns az, hogyan küzdenek a feketék az egyenlő bánásmódért a tengeren túl. Kifejeztük azt, hogy nem kell nekünk ez a gyökértelen mozgalom. Kifejeztük, hogy nekünk, magyaroknak megvannak és meg is voltak a saját problémáink, nem vagyunk rászorulva még pluszban behozottakra. Kifejeztük, hogy egész egyszerűen nem akarjuk, hogy az az orwelli mondat igaz legyen, hogy mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

Félreértés ne essék, lehetett volna máshogy, szebben és méltányosabban is kifejezni az egyetnemértésünket. Annyi történt csupán, hogy az angol játékosok döntöttek helyettünk:

ezt a módját választották a kommunikációnak abban a pillanatban, amikor letérdeltek a magyarok előtt tavaly szeptemberben.

A mi problémánk akkor nem az angol focistákkal volt, hanem a tettükkel. Nem a személyekkel vagy a nemzetükkel, hanem a politikai állásfoglalással, a BLM beimportálásával.

Viszont most kedden az angolok átlépték azt a határt, ami még sportszerűnek tekinthető. Itt már nem politikai állásfoglalásokat vagy épp tetteket ítéltek el.

A nemzetünket gyalázták meg.

Ismétlem, nem az a gond, hogy fütyültek. Fütyüljenek, ha úgy tartja kedvük, fütyüljék ki, hogy nem térdelnek le a mieink. Legyen tartás bennük, vállalják a konfliktust, a vitát, de tartsák meg azon a szinten az ideológiák konfliktusát, ahol azok voltak. Nem értettem volna egyet azzal, ha kifütyülik a talpon maradásunkat, viszont cserébe jogosnak lehetett volna vélni. Kifütyült politikai állásfoglalás – kifütyült politikai állásfoglalás. 1-1.

Viszont nem volt bennük tartás.

Kiveszett az angol szurkolókból a brit modor. Meg, talán, egész Angliából is.

Új szintre emelték a konfliktust azzal, hogy meggyalázták a himnuszunkat.

Cserébe megtudták, hogy Isten nem ver bottal, csak négy bombagóllal.

 

Íme, a négy magyar gól videón!

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szaszka
2022. június 21. 10:07
"Mi egy messzi földről beimportálni kívánt szociálpolitikai megnyilvánulás kapcsán fejeztük ki mély egyetnemértésünket. Kifejeztük azt, hogy nekünk nem kell a BLM, hogy nálunk nem releváns az, hogyan küzdenek a feketék az egyenlő bánásmódért a tengeren túl. Kifejeztük azt, hogy nem kell nekünk ez a gyökértelen mozgalom. Kifejeztük, hogy nekünk, magyaroknak megvannak és meg is voltak a saját problémáink, nem vagyunk rászorulva még pluszban behozottakra. Kifejeztük, hogy egész egyszerűen nem akarjuk, hogy az az orwelli mondat igaz legyen, hogy mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek." Egyáltalán nem. Nem tartottuk tiszteletben a véleményüket. Ennyi. Egyébként meg verjük a mellünket állandóan, hogy tartsák tiszteletben a véleményünket, úgy, hogy mi meg nem tartjuk tiszteletben a másét.
Trombitás Keresztély
2022. június 16. 00:42
"A nemzetünket gyalázták meg." Kicsit túltolják ezek a buzgómócsing gimisek itt a mandineren a károgást. Tiszteletlenségre tiszteletlenség a válasz. Ennyi. A nemzetre tesznek. Ha ez a gyerkőcnek nem tetszik, menjen, és verje le rajtuk! :DD
Reszelő Aladár
2022. június 15. 22:51
Az angol egy világnyelv mégsem vette észre a nyugati sajtó, hogy mit kiabálnak. Bezzeg a magyart. Itt egyetlen kiejtett szóért is címlap jár és zárt kapu jár. Csak tisztázzuk. Mi egyszer fütyültük ki az izraeli himnuszt, amiért azóta feketelistások vagyunk. Az angolok meg az utóbbi 1 évben bánnak tiszteletlenül az ellenfelelikkel. Pedig ott volt lézer, meg verekedés meg illetgális belógás. Mind1. Aki letérdel, szopni fog.
Töki
2022. június 15. 15:46
Pontosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!