A baloldal eltorzítja Amerika önképét

2022. június 03. 09:33

Az amerikaiak az elemi számtannak is fittyet hányva túlbecsülik a kisebbségeik arányát.

2022. június 03. 09:33
null
Kovách Fülöp
Országút

„A globális brit adatelemző cég, a YouGov friss közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak az elemi számtannak is fittyet hányva túlbecsülik a kisebbségeik arányát a társadalomban. Lionel Shriver amerikai-brit regény- és közíró a The Times hasábjain összegezte a felmérést.

A beérkezett válaszok szerint az amerikai polgárok 41 százaléka fekete. A feketék körében a válaszok még megdöbbentőbbek, szerintük a népesség 52 százaléka fekete. A valóságban arányuk csupán 12 százalék. Hasonlóan zavarba ejtő arányt mutatnak más csoportokra vonatkozó becslések is. A válaszadók szerint az amerikaiak 29 százaléka ázsiai, 39 százaléka spanyol ajkú és 27 százalékuk őslakos indián, holott a valós arány 6, 17 és 1 százalék. A becsléseket összeadva számtanilag is képtelen eredményt: 136 százalékot kapunk. Az amerikaiak matematikai készségeinek megkérdőjelezésén kívül adódik egy fontos kérdés: hova tűntek a fehérek?

Miközben a valóságban az amerikai felnőtt lakosság 14 százaléka első generációs bevándorló, a bevándorlók arányát saját maguk 40, a nem bevándorlók 31 százalékra becsülik. Shriver hozzáteszi, hogy ösztönösen még talán ez a szám is csekélynek tűnhet azoknak, akiknek mostanában volt szerencséjük New Yorkba látogatni. Mely városban a válaszadók szerint az amerikai összlakosság 30 százaléka él, további 30 Texasban és 32 százalék Kaliforniában lakik. Eszerint a kontinensnyi ország fennmaradó szinte üres területein valóban bőven jut még hely másoknak is.”

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. június 03. 18:03
nem erdekelnek a degeneraltak
Vizi369
2022. június 03. 11:57
És csodálkozunk, hogy a nyugati társadalmakban milyen elképesztő ideológiák nyernek teret ha ilyen szinten vannak a liberális világ vezető hatalmának a polgárai, szép kis jövő elé nézünk, mert a sok ostobaság bizony ott szökken szárba.
villogókékfog
2022. június 03. 10:31
Már nincs messze az Idiocracy.
MayorAnna 03
2022. június 03. 10:27
Az amerikai liberálkannibál oldal legszívesebben lágerekbe kényszerítené a fehéreket, mint történt a háborúban a japán-amerikaiakkal. És, ha így haladnak a dolgok ott: ez megvalósulhat, ha a fehér ember nem áll a sarkára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!