Az USA és az EU „No Borders” politikája úgy látszik Ukrajnára nem vonatkozik

2022. június 02. 22:01

Hol ígértek „súlyos következményeket” a mexikói kartelleknek, amelyek folyamatosan rekordszámú illegális bevándorlóval és kábítószerrel támadják az USA déli határait?

2022. június 02. 22:01
null
Shea Bradley-Farrell
The European Conservative

„A humanitarizmus félreértelmezett eszménye az, hogy az amerikai és európai kormánypártok meggondolatlanul nyitott határokat sürgetnek, anélkül, hogy figyelembe vették volna ennek az árát, vagy a hosszú távú következményeit – nemcsak a befogadó ország, hanem a tömegesen beáramló migránsok szempontjából is.

Az ukrajnai háború lehetőséget adott a demokráciákkal kapcsolatos azon feltételezések újragondolására, amelyeket nyugat-európaiak és amerikaiak természetesnek tekintenek a nemzeti szuverenitás és a nemzeti integritás tekintetében. Kezdetben, amikor az orosz fenyegetés körvonalazódott, mindenki hallotta a – különösen a nemzeti határok tiszteletben tartására vonatkozó – érveket Ukrajnáról (és nem az Egyesült Államokról) beszélve, Jonathan Finer nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettes például emlékeztette a világot, hogy »minden nemzet alapelvéhez tartozik... határainknak sérthetetlennek kell lenniük, szuverenitásunkat tiszteletben kell tartani«.

Aztán, amikor Oroszország közelebb került az invázióhoz, Kamala Harris kormánya nevében kijelentette, hogy az Egyesült Államok »Tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását és szuverenitását«, elvárta, hogy »Oroszország is ezt teszi«, és megígérte, hogy »Vlagyimir Putyin minden agresszív lépése súlyos következményekkel jár«.

Utólag visszagondolva ezek a kijelentések foghíjas politikai képletek voltak. Mindez nem meglepő sokunk számára, akik az amerikai/mexikói határproblémára figyelnek. Kamala Harris szavai azonban különösen megdöbbentőek voltak sok amerikai számára, mert kormánya nyilvánvalóan elhanyagolta és nemtörődöm magatartást tanúsított az Egyesült Államok biztonsága és szuverenitása iránt – az ország, amelynek védelmére és szolgálatára felesküdött.

Hol ígértek »súlyos következményeket« a mexikói kartelleknek, amelyek folyamatosan rekordszámú illegális bevándorlóval és kábítószerrel támadják az USA déli határait? Személyesen töltöttem időt a határon, állattartókkal, üzlettulajdonosokkal és rendfenntartókkal beszélgetve. Mindenki elmondta, hogy senki és semmi nem léphet át a határon illegális módon, hacsak a kartellek nem engedélyezik, és nem fizetnek nekik érte.”

Nyitókép: Elijah Nouvelage / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. június 03. 06:57
Fosrajna az USA legujabb allama! Elen a fasz-zongorista neonaci zsidajjal, aki celul tuzte ki Galicia elnepteleniteset. Kell a hely a honfoglaloknak, ha kipicsazzak oket a kozel-keletrol. amint az USA osszeveszik Kinaval, mar nem fogja se Europat se Izrahell-t tolni fegyverrel, mert sajat erdekzonajat kell megvedenie vele.
OberEnnsinnen
2022. június 03. 06:56
Európa többet fog fizetni az energiáért, mint a világ bármely országa. Tehát a következőket kell tudnunk: 2021-ben Oroszország biztosította az EU-ban fogyasztott földgáz 40%-át. 2021-ben Oroszország biztosította az EU-ban felhasznált olaj több mint 25%-át. Ha azt gondolja, hogy ezt a mennyiségű szénhidrogént a nigériai, iráni, szaúd-arábiai vagy más távoli hely termelői pótolhatják, akkor sajnos téved. Európa hanyatt-homlok belesétál történelme legnagyobb energiaválságába , és csak magát okolhatja.
OberEnnsinnen
2022. június 03. 06:54
„A jelenlegi energiaválság a történelem egyik legrosszabb és leghosszabb ideje lehet, és az európai országokat különösen súlyosan érintheti – mondta kedden Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség vezetője. Az ukrajnai események következményei valószínűleg súlyosbítják a jelenlegi energiaválságot, mint az 1970-es évek válságait. Akkoriban minden az olajról szólt. Most egyszerre van olajválság, gázválság és villamosenergia-válság ” – mondta Birol
OberEnnsinnen
2022. június 03. 06:53
Az USA - MEGOLDHATATLAN! - totális erkölcsi, pénzügyi és társadalmi válságban van. Ezt akarja generálni, létrehozni Európára, így mindjárt relativizálódik a maga megoldhatatlan problémája. Európa gazdasági tönkretétele, elárasztása színesekkel, feketékkel, barnák tízmillióival (G. Soros az ügynök) stb., mind erre van kitalálva. Aztánt, mint 1916-ban, 1941-ben ő, a kazár-USA lenne a jóságos megoldó, aki rendet rak Európában... Emellett újabb 50 évre biztosítaná önmaga számára a holokausztipar folytatását, bocs, a kifosztóipar folytatását a világ ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!