Putyin kénytelen lesz megtanulni Ukrajna nevét

2022. május 11. 12:23

Győzelem napi beszédében koholmányokat, képtelen történeteket adott elő az orosz elnök.

2022. május 11. 12:23
null
Bernard Guetta
Magyar Narancs

„Mit jelentett be? Semmit. Milyen mérleget vont le a két és fél hónapja tartó ukrajnai »különleges műveletből«? Semmilyet. Mondott legalább valamit az 1945-ös győzelem hagyományos katonai megemlékezésén tartott beszédében? Nem. Kifejezéstelenül állt ott, belepréselve egy szűk kabátba, és anélkül, hogy Ukrajna nevét egyszer is kiejtette volna, Vlagyimir Putyin egy képzeletbeli történetet mesélt Oroszországnak.

Idézzük őt: »Nyíltan folytak az előkészületek egy újabb büntetőakcióra a Donbaszban és történelmi területeink, köztük a Krím megszállására. Kijevben bejelentették a nukleáris fegyverek beszerzésének lehetőségét (...) Láttuk, hogy több száz katonai tanácsadó dolgozik és rendszeres modern fegyverszállítmányok érkeznek a NATO-tól (Ukrajnának). A veszély napról napra nőtt, (és) Oroszország megelőző választ adott az agresszióra.« »Szükséges« és »helyes« döntés volt – tette hozzá Vlagyimir Putyin. De miről beszél? »Újabb büntetőakció a Donbaszban«? Mit jelent az, hogy »újabb«, amikor az egyetlen korábbi, nyomon követhető művelet a Donbaszban az volt, amelyet ő maga szervezett 2014-ben, hogy a térség egy részét elszakítsa Ukrajnától, és a Moszkva által felfegyverzett és finanszírozott szeparatisták ellenőrzése alá helyezze?

Putyin tehát azzal vádolja Ukrajnát és mögötte az Atlanti Szövetséget, hogy azt tervezik ellene, amit ő maga követett el Ukrajna ellen. A saját bűntettével kérkedik, a Donbasszal, de a Krím-félszigettel kapcsolatban is, amelyet 2014-ben ő annektált, most pedig Ukrajnát vádolja azzal, hogy a »megszállását« készítette elő.”

Nyitókép: MTI/AP/BelTa pool/Szergej Ilnyickij

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2022. május 12. 09:22
"az egyetlen korábbi, nyomon követhető művelet a Donbaszban az volt, amelyet ő maga szervezett 2014-ben, hogy a térség egy részét elszakítsa Ukrajnától" Attól, hogy te hülye vagy és nem nézel utána a tényeknek, vagy szándékosan hazudsz, még nem mindenki ennyire mafla! Amúgy pedig az Ukrajna nevet felesleges megjegyezni... Erre a kis időre, már minek!
Magyarvagyoknemturista
2022. május 11. 20:54
Az amerikai gazdáid 5milliárd dollárt költöttek arra hogy kitörjön ez a háború te kommunista barom! Ne ugass össze-vissza! Mennyi pénzt kaptál ezért a böfögésért?
Robertoo
2022. május 11. 20:24
Ez nagyon buta.
Dezsőke
2022. május 11. 20:06
hogy ki kinek a nevét tanulja meg, hamarosan kiderül, mint ahogy az is, hogy kinek a nevét fogjuk végleg elfelejteni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!