Szétesett összefogók

2022. május 05. 14:20

Amíg nem lesz ebből a sok gittegyletből egyetlen párt, én nem kérek belőlük (belőletek).

2022. május 05. 14:20
null
Nagy Bandó András
Magyar Hang

„Mit tegyen az a közel kétmillió magyar ember, aki a változásra voksolt, és ehelyett megkapta az immár örökösnek látszó változatlanságot? Akár a győztes, a vesztes oldalon is ugyanazt szerették volna: maguk előtt tudni-látni valakit (ez egyszer már/ most valakiket), akit érdemes követni, akiért érdemes akarni, lépni, tenni, akiben látni a változás reményét, a változtatás vágyát és akarását. Ez így kissé patetikus, de akkor is igaz. Ami borítja az egészet, az a változást akarók sokfélesége, hiszen még a változást se egyféleképp akarták, ha tetszik: akartuk. Jó találmány volt az előválasztás, de rossz ötlet volt az ünneplés a végén. A futamgyőzelem diadalünneppé vált, sokan érezték úgy, hogy igen, most sikerülni fog. Akik láttak már versenyző kajakozókat, emlékezhetnek rá: nem a kajak orrára figyelnek, hanem a mellettük evező ellenfeleikre. Abból tudják, mit kell tenniük a győzelemért. Esetünkben az ellenfél állva hagyta őket.

Hogy kiket? A sokféléket. Mert hiába fogták meg és emelték magasba egymás kezét, más-más gittet rágtak. Ők is és híveik is. Játsszunk el a gondolattal: nincs közös akarat, nincs összefogás, nincs egység, nincs közös miniszterelnök-jelölt. Ahány gittegylet, annyiféle akarata a változásnak, annyiféle tábor, annyiféle táborlakó, annyiféle miniszterelnök-jelölt, annyiszor 106 képviselőjelölt, mindegyik fölvértezett gladiátor, egymás ellen is az utolsó vérig, ember küzdj, a győztesek meg majd a történelmet írják.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2022. május 06. 16:33
A bal-lib oldal nagy gondolkodóját olvashattuk a Kocka utca 13-ból. Hát, ilyen szintű az értelmisegg arrafelé.
Antal Béla
2022. május 06. 08:30
Több mint 3 000 000-an pedig "ugyanazt szerették volna: maguk előtt tudni-látni valakit, akit érdemes követni, " -FIDESZ és ORBÁN!- "Ez így kissé patetikus, de akkor is igaz." Miért mindig azon 1,9M emberen siránkozunk, akinek nem sikerült a szavazata, ez a hülye is úgy állítja be, hogy EGY VALAKI vette el ennyi ember akaratát. NEM! A TÖBB MINT HÁROM-MILLÓ, MERT ŐK A TÖBBSÉG!!!
syphax
2022. május 06. 04:21
Miért "kértél ezekbőL a GITTEGYLETIEKBŐL" EDDIG??? EZ AZ IGAZI KÉRDÉS? Mert élesebb eszűek és normálisabbnak minősithetőek NEM CSAK MOST AZ "NAGY RÉPICSÁZÁS NYOMÁN" jöttek rá arra, amire te csak most. Alighanem kissé szklerotikusan hibbanttá váltál...élemedetteb éveidre..netántán neadjisten.
bagira
2022. május 05. 23:50
Ha magatokat összefossátok akkor se lesztek többen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!