Megint érdemes tisztázni valamit a benzinárstoppal kapcsolatban!

2022. május 29. 08:40

Néhányan (a zsigeri ellenállók…) felháborodtak, hogy elkérhetik tőlük a forgalmit tankoláskor.

2022. május 29. 08:40
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„JOBB HA TUDJÁK, HOGY NEM KÖTELEZŐ BEMUTATNI A FORGALMIT A BENZINKÚTON!!

Bárki dönthet úgy, hogy NEM MUTATJA MEG a kocsi papírjait, és inkább ~ 700 forintot fizet egy literért, nem 480-at.

Nincs ezzel baj, sőt mindenki jól jár!

Ő is megnyugszik, hogy nem kötelezte a gonosz diktatúra a forgalmi bemutatására.

Jól jár a benzinkutas, a MOL és a magyar állam is, ha 700-ért tankol 480 helyett.

Szabad ország, szabad döntés!”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 02. 01:00
Én azért személyi igazolványhoz (nem pedig rendszámhoz) és forgalmihoz kötöttem volna a kedvezményes tankolást...! Már ha valóban a magyarok érdekei a fontosak! Azt most hagyjuk, hogy ha bárkinek vannak Magyarországon olyan ismerősei, akik magyar rendszámos autóval rendelkeznek, akkor semeddig sem tart "megbótolni" a kedvezményes üzemanyagot! Nagyjából egy 40-50 literes tankkal rendelkező autóból 15 perc alatt le lehet csapolni a tápszivattyú direktre kötésével az üzemanyagot a tankból! Hovatovább, kitűnő biznisz és még a határon sem kell baszakodni a VÁM-osokkal ! :D
masikhozzaszolo
2022. május 30. 19:47
Van egy magyar rendszámú autóm. 70l. Megtankolom a Shellnél 480-ért. Aztán átadom a nem magyar rendszámúnak. Aztán elmegyek a MOL-hoz. Ott is megtankolok. És eladom a nem magyar rendszámúnak. És így tovább.
Secnir
2022. május 30. 11:04
"Jól jár a benzinkutas, a MOL és a magyar állam is, ha 700-ért tankol 480 helyett." köszönjük a beismerést, mert ez azt jelenti, hogy a 480-as ár esetén rosszul jár a benzinkutas, a MOL és a magyar állam is. amúgy jó, hogy kint van a valós piaci ára, mert így ki lehet számolni az árstoptól számított infláció mértékét is, ami kb 40%...
ersa57
2022. május 29. 17:29
Kedves Balázs! Magyarázd már el nekem , hogy miért jár jól a benzinkutas, ha én felmutatom a gépjárművem forgalmiját! Több lesz a fizetése? Az olyan látszatintézkedéseknek, melyben nem ellenőrzik le az adatok valódiságát semmi értelme nincs!!! Akkor járna mindenki a legjobban, ha nem korlátoznánk a külföldiek üzemanyag vásárlását. A 480,- Ft-os árból a MOL-nak és az államnak több mint 50% haszna van! (EZ AZ IGAZI EXTRAPROFIT !!!) Ellentétben azzal amit sugalmaztok, az üzemanyagon semmiféle ártámogatás nincs, tehát nem dotálnánk a rusnya, élősködő külföldieket. ÍGY VISZONT HÁTRÁNYOSAN MEGKÜLÖNBÖZTETJÜK A HATÁRON TÚLI MAGYAROKAT, ÉS A TARTÓSAN KÜLFÖLDÖN ÉLŐ, HAZALÁTOGATÓ HONFITÁRSAINKAT. Ebben a költségvetés szempontjából ínséges időszakban, a külföldieken realizált kisebb haszon is jobb lenne a semminél!! Vagy a háttérben van valami más ok? Mégsem olyan olcsó az az orosz kőolaj, vagy ellátási nehézségek jönnek, vagy már vannak is????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!