Ilyen van?

2022. május 13. 08:55

Mi az, hogy romák? A cseh hatóságok honnan tudják ezt? Bőrszínről? Viselkedés alapján?

2022. május 13. 08:55
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

A csehek Magyarországra vonatoztatnák a hozzájuk menekülő, magyar útlevéllel is rendelkező kárpátaljai romákat, mert kezd elegük lenni belőlük.

Azért ez elég érdekes. Először is: ha ukránok, akkor ugyanaz az elbánás jár nekik, ami minden ukránnak, semmiféle elküldés nem jöhet szóba. Ha magyar állampolgárok, akár kettősen, akkor az unió szabályai szerint az egész unió területén szabadon élhetnek. Még úgy sem vihetők, szállíthatók, küldhetők sehova.

De legfőképpen: mi az, hogy romák? A cseh hatóságok honnan tudják ezt? Bőrszínről? Viselkedés alapján? Ilyen van, hogy embereket a származásuk alapján megkülönböztetnek?

Kedves TASZ, Amnesty, Helsinlki Bizottság, Migration Aid, keves jogvédők és NGO-k, nem kellene itt megszólalni?”

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2022. május 15. 22:03
A magyar külügy majd jól helyre fogja tenni a reklamáló cseh diplomatákat. Egyet se vagyunk kötelesek befogadni, még ha magyar útlevele is van is. EU-s útlevél, mehet vele, ahová akar. Magyarország, mint homogén nemzetállam, a magyarok országa. Semmilyen menekültügyi jóemberkedésre nem vagyunk kötelesek. Még néhány száz fős tételben sem. Nemrég vágtuk el a cigányok megélhetési fialását, és bár messze nincsenek és soha nem is lesznek egymillióan nálunk, az elvileg kimutatott 840 ezres létszámukban a környezetükben élő magyarok is benne foglaltatnak (tehát az ennél jóval kevesebb), és már lefelé megy nálunk a cigány születések száma, semmi szükség itt cigányimportra, és nem is fogunk ilyet engedni. Mehetnek Csehországból, ahova akarnak, de ide nem.
Zolotarjov
2022. május 14. 13:51
,, De legfőképpen: mi az, hogy romák? A cseh hatóságok honnan tudják ezt? Bőrszínről? Viselkedés alapján? Ilyen van, hogy embereket a származásuk alapján megkülönböztetnek? De legfőképpen: mi az, hogy romák? A cseh hatóságok honnan tudják ezt? Bőrszínről? Viselkedés alapján? Ilyen van, hogy embereket a származásuk alapján megkülönböztetnek?,, Miért és itthon a romák pozitív diszkriminációja során honnan tudták?
Zolotarjov
2022. május 14. 13:47
Ok, mi meg tovább küldjük az osztrákoknak. Arrafelé úgyis nagyon szeretik a hiperpigmentált menekülteket.:) Egyébként szabad tudnom, hogy Jura Verova (vagy Vera Jurova?) mit szól ahhoz, hogy a cseh kormány a magyar nácikokhoz akarja deportálni a cigányokat?
zolizolizoltan
2022. május 14. 11:46
Gábor, nem ismerek rád! Roma az, aki annak vallja magát, és a romák szokásai és kultúrája szerint él. Ezek alapján egy átlagember is könnyedén megállapítja, ki roma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!