Rövid határidőt adott Pintér Sándornak a cseh belügyminiszter

2022. május 12. 20:35

Elegük van a cseheknek a kárpátaljai romákból, visszaküldenék őket Magyarországra.

2022. május 12. 20:35
null

Csütörtökön telefonon egyeztetett egymással Vít Rakusan és Pintér Sándor, Csehország és Magyarország belügyminisztere. A téma a jelenleg Csehországban tartózkodó ukrajnai roma menekültek esetleges magyar állampolgársága volt, mivel azok a kárpátaljai menekültek, akik magyar útlevéllel is rendelkeznek, nem jogosultak a menekülteknek járó segélyekre Csehországban.

Rakusan csütörtökön újságíróknak azt mondta, hogy felkérte Pintért arra, hogy gyorsan és következetesen vizsgálják meg, hogy a Kárpátaljáról Csehországba menekült romáknak van-e magyar állampolgársága. A cseh belügyminiszter azt is elmondta, hogy a magyar útlevéllel rendelkező menekülteket Prága vonaton Magyarországra szállítja, ha ezt ők is szeretnék.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 304 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sibelius
2022. május 14. 09:03
Nahát, ez nem rasszizmus? Hol vannak most az EU-s NGO-k? Hol vannak most az EU-s liberálisok? Hol vannak most az új cseh kormány annyira demokrtaikus tagjai? Ja, hogy ultimátumot adnak egy másik országnak, ami ráadásul a szövetségesük is. Gratulálok.
sorivo4
2022. május 13. 18:25
Ez egy kis ízelítő számukra, hogy mi lenne ha Ukrajna az Európai Unió tagja lenne és 44 millió ukrán és ukrán cigány szállná meg Csehországot. Azokat se küldhetnék haza többé.
sorivo4
2022. május 13. 18:11
"a Kárpátaljáról Csehországba menekült romáknak van-e magyar állampolgársága" Az nem számít. Csak az számít, hogy van-e ukrán állampolgárságuk. Csak ettől függ, hogy menekültek-e, akik legálisan menekülnek Csehországba, vagy csak eus állampolgárok, akik szintén oda mennek az Európai Unió területén, ahova akarnak.
sorivo4
2022. május 13. 18:08
Küldjék vissza őket a cseheknek. Sem eus állapolgárokat, sem ukrajnai menekülteket nem utasíthatnak vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!