Schmidt Mária szerint újra kell gondolni a hadkötelezettség bevezetését

2022. május 05. 15:18

Rendben. Átgondoltam. Faszság.

2022. május 05. 15:18
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Schmidt Mária szerint »újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését«. Azt hiszem a főigazgató asszony ezt akarta írni: át kell gondolnunk az általános hadkötelezettség újbóli bevezetését, mégpedig a nőkre is kiterjesztve.

Rendben. Átgondoltam. Faszság.”

Kapcsolódó

Háborús és gazdasági vészhelyzet fenyegeti földrészünket
Nemzeti érdekeink védelmét a hatalmas amerikai birodalom és európai helytartói nem veszik jó néven. Bővebben is érdekel...

Nemzeti érdekeink védelmét a hatalmas amerikai birodalom és európai helytartói nem veszik jó néven.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. május 06. 19:41
Svájc és Ausztria is átgondolatlan faszországok.
Nyugati Ádám
2022. május 06. 14:11
A kötelező katonai kiképzés minden nemzet számára hasznos lenne. Egyrészt a fiatal férfiak egészségi, erőnléti, és egyéb, a férfiassághoz tartozó testi és lelki tulajdonságairól lenne egy megfelelő adatbázis. Másrészt a fegyverhasználati és harcászati ismeretek, a hierarchiához való viszony, a rendkívüli helyzetek megoldásához szükséges erőfeszítés elfogadása - beleértve ebbe a fájdalomküszöb átlépését is. Mindez, az egyén képességeit a rendkívüli helyzethez igazodó, rendkívüli teljesítmény érdekében történő mozgósításának az alapfeltétele. Csak annak a katonai kiképzésnek van értelme, amire a férfilakosságnak csak az erre alkalmas, korosztályonként maximum 60-70%-a vesz kötelezően részt. Egy ilyen rendszer a hölgyek számára is iránymutatás arra, hogy a család alapításhoz férfit, vagy nyámnyilát választ magának.
masikhozzaszolo
2022. május 06. 11:56
Azért hiába asszony, ha történész, tudni kellene, mi a hadkötelezettség, és mi a sorkatonaság. Hadkötelzettség szerintem most is van, sőt nőknek is van, elsősorban az egészségügyi dolgozóknál. Sokatonaság nem kell. De kell tartalékos kiképzés, 18-28 év között, önkéntesen megválasztható időpontban. Ha nem akaródzik, akkor polgári szolgálat, kiállhat forgalmat irányítani, puska nélkül. De nem 2 év, hanem sokkal rövidebb, ami egy sima alapkiképzés, fegyverhasználat, rádióhasználat megismertetése. Meg át tudjon ugrani egy árkot, és ki tudjon ugrani az ablakon, ha hazajön a férj. A régi sorkatonai faszságok nélkül. Csak simán a hazáért. És akinek más a haza, menjen máshova, az első 30 évben. Ha, akik idejönnek minket lelövöldözni, annyit akkor nekünk is kellene tudnunk.
amca
2022. május 06. 09:14
Holt Zer Bandi. Most huyye vagy! Pedig kezdtél okosakat írni. Én védjelek meg téged,te meg ,mint cohnbéla: Felülök a repülőre....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!