A pokolba vezető út

2022. május 30. 08:57

Töprengések két aggastyán davosi felszólalásáról és a nem létező Soros-tervről

2022. május 30. 08:57
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„»Tragédiának nézed? Nézd legott
Komédiának s múlattatni fog.«

Hát igen. Hallgathatnánk Luciferre is, hogy kacagjunk.

De inkább lássuk meg a mély szimbólumot. Ahogy két aggastyán felszólal a davosi fórumon, ahol mindig összegyűlnek a világ legfőbb tönkretevői, hogy megtárgyalják, miképpen kellene megmenteni a világot.

Az egyik aggastyán: valaki. A legtehetségesebbek egyike. Volt külügyminisztere az Egyesült Államoknak azokban az időkben, amikor az Egyesült Államok is volt valaki. Lenyűgözően okos, nagyszerű elemző, félelmetes stratéga. Még nem a másnapi vezércikk foglya, van víziója akár évtizedekre előre is. Ő az, aki visszahozza Kínát a világpolitika porondjára, jó előre belátva, hogy Kína nélkül hamarosan nem lesz majd semmi sem.

Henry Kissingernek hívják.

Azt mondja Davosban, hogy a Nyugat ne próbálja térdre kényszeríteni Oroszországot, mert Oroszország az európai kultúra és civilizáció elengedhetetlen része egyfelől, Európa és a világ erőegyensúlyának egyik záloga másfelől.

Pontos.

S azt is mondja Kissinger, hogy a lehető leghamarabb be kell fejezni ezt a háborút. Ehhez pedig Ukrajnának engedményeket kell tennie, akár területi engedményeket is – ennek igazságát sem nehéz belátni, már csak azért sem, mert úgyis úgy lesz, ahogy Oroszország akarja. Mert a világnak az a része Oroszország hátsó udvara, Oroszország biztonsági zónája.”

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. május 31. 08:42
Ez a szarosgyuri sokat tett az antiszemitizmus megerősödéséért!
szilajkert
2022. május 30. 13:32
Hát,megint csak, az agymosottak, félműveltek szóltak hozzá!!! Kérném tisztelettel a FIDESZ rajongókat, hogy kommentjeiket, hozzászólásukat más stílusban fogalmazzák meg!! Mindig kommunistáznak, mint OV. Pedig Ő az volt , ifjúkommunista, az apja meg párttitkár. Lehetne egy kis háttértanulmányt folytatniuk, hogy ki-kicsoda!!!!!!!! Van e ma Magyarországon kommunista? Mit jelent a polgári demokrácia? Nem tudjátok. Sajnos....... Ma Magyarországon a klasszikus kapitalizmust csinálja a OV. A klasszikus kapitalizmus, az eredeti tőkefelhalmozás miatt alakult ki. Nálunk ez nem történt meg, csak loptak a kormányok, alkalmazottjaik. OV. most ezt csinálja, kialakít egy "nemzeti tőkés" kört, (aminek ő, és családja is részese) elvonja az alkalmazottak , bérből fizetésből élők alkotmányos jogait (sztrájk) , mindenkit felügyel, megfélemlít, a népet butítja, stb. Ha majd megbukik, (mert meg fog) akkor gazdaságilag az egész ország az Ő kezébe kerül. Ő az Igazságos, a mindent tudó, a megmondó, a harcra buzdító, a népet becsapó, eláruló, suttyó kis tolvaj, de lehetett volna államférfi is! A lehetősége megvolt rá!!! Ő a pénzt választotta, mint Dzsudzsák Balázs ! Madarat tolláról, embert barátjáró....... Üdv, Mindenkinek!!!!
Jámbortalan
2022. május 30. 13:13
Érdemes végigolvasni a teljes írást. Figyelemreméltó
mokány
2022. május 30. 13:05
Einige : Mir gehört die ganze Welt . Andere : Nur die hefte . Noch jemand : Schmarn . Swindli .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!