Újra a régi

2022. április 30. 15:17

Május elsejét is elveszítette április 3-án a moslék-szextett.

2022. április 30. 15:17
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Nemcsak a választást, de az évtizedeken át lenyúlt május elsejét is elveszítette április 3-án a moslék-szextett. Olyannyira, hogy az idei munkaünnepen már a szokásos városligeti sátoros-pódiumos fejtágításaikat sem rendezik meg az elvtársak. Csak az egyetlen igazi balcsapat, a Munkáspárt tart ünnepségeket vasárnap.

»Félnek a szemükbe nézni azoknak az embereknek, akiket becsaptak« – nyilatkozta a Híradó.hu-nak Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A magát baloldalnak nevező liberális társaság a szó legszorosabb értelmében becsapta, manipulálta az embereket.

Május elseje végre visszakapja eredeti, »pártsemleges« önmagát! Újra a régi, mosolygós majális lesz muzsikaszóval, gyermekzsivajjal, madárcsicsergéssel. Bár a május magában is csodaszép, kivált az eleje: rügy fakad, napfény ragyog, bimbódzik a szerelem. Nem lett volna semmi baj a régi május elsejékkel sem, ha a kommunisták nem erőszakolnak rá jajvörös demagógiát.

Ám így csakhamar afféle agitprop fejtágítás lett belőle, a szegény dolgozót kiterelték lelkendezni a fellobogózott dísztribün elé. (S hogy látványosan záruljon a csinnadratta, a végén seregnyi piros nyakkendős kisúttörő szaladt át visongva a Dózsa György út túloldaláról fel egyenesen a dísztribünre, összepuszilni pártunk és államunk integetésbe belefáradt munkás-paraszt ­vezetőit.)

Hát most újra itt a régi, szabad május elseje… Derékig járunk a tavaszban, orgonát szedünk, nevetünk, dalolunk, randevúra indulunk. Vagy egy régire emlékezünk… A legfontosabbal kellett volna kezdenem: idén május elsején köszöntjük az édesanyákat!”

Nyitókép: képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. május 01. 15:24
Tegyük hozzá, hogy április 4. sem judeobolsevik ünnep immár.
Cassi
2022. május 01. 09:03
A kommunisták soha nem álltak a munkások oldalán, Thürmer is csak annyiban különbözik a többi "baloldalitól", hogy pszichopata mélységben hisz abban a kommunista doktrínában, hogy a kommunista párt a munkások pártja. Soha nem volt az.
olajfa1
2022. április 30. 18:40
Az erőszak-szervezet május elseje helyett a tavaszünnep május elseje jött el!!!... A SZABAD!
nempolitizálok
2022. április 30. 16:54
1983-ban megkérdeztem a főnökömet, hogy muszáj felvonulni? Azt mondta, nem muszáj, de ajánlott. Rendben, kezdésre ott voltam, mutattam magam, de 3 perc múlva már elvesztem a tömegben, azaz leléptem. Akkor már nem érdekelt ez senkit, kezdésre legyen tömeg. Egyébként minden kommunista ünnepet elkerültem és ennek oka nem az volt, hogy ellenálló voltam, eleve nagyon fiatal is voltam, hanem a BESZÉDEK. Hallgatni húszpercen át egy szervilis idiótát, aztán egy másikat, majd harmadikat. Szerintem az országban én lógtam el a legtöbb ünnepélyt, értekezletet, stb. Ma sem birom ezeket. Amúgy Kádárék előtt elvből soha nem vonultam el, nem vagyok a jobbágyod jelszóval, kínosan ügyeltem arra hogy mindig jóval előrébb lekanyarodjak. Egyébként tényleg volt ingyen sör, ingyen virsli, sőt egy ingyen ebéd is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!