Francia pénzcsapok

2022. április 23. 11:05

Nem az a demokrácia megmentése, hogy egy magyar bank hozzásegíti Le Pent az esélyes versenyzéshez?

2022. április 23. 11:05
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Vasárnap elnököt választ Franciaország. Eléggé lefutott verseny ez, a fogadóirodák átlagosan húszra egyet ajánlanak annak, aki Macronra tesz, viszont egyre tizennégyet annak, aki Le Pen győzelmét játssza meg.

Nem csoda, jó lejtős pálya ez, a francia sajtó kilencven százaléka, a nemzetközi sajtóval megtámogatva ott üti Le Pent, ahol éri, jól összeputyinozzák, jut neki még az összeorbánozásból is. Hogy ugye magyar banktól kapott hitelt a kampányára.

Álljunk itt meg egy percre. Hogy van ez? Van egy francia politikus, akit a választók minimum negyven százaléka, 13-14 millió francia támogat – és nincs Franciaországban egyetlen bank sem, amely az amúgy teljesen kockázatmentes hitelt folyósítaná a számára, hogy eséllyel részt vehessen a demokratikus versenyben? Egész Nyugat-Európában nincs egy ilyen bank? A magyaron kívül az egész unióban nincs egy ilyen bank?

Hogyan kell ezt elképzelni? Hogy minden egyes bank vezetőségében, külön-külön, egymástól teljesen függetlenül arra a meggyőződésre jutnak, hogy noha a bank lényege a hitelezés, ebbe az ügyletbe nem szállnak bele? Vagy netalántán a bankvezérek beszélnek is erről egymással? Mind?

Marine Le Pen pártja demokratikus párt, ha nem az lenne, el sem indulhatna a választásokon. Maga Marine Le Pen szintén demokrata, csak egy kissé másképp képzeli a demokráciát. Erre viszont nincs hitel. Vagyis van, egy magyar banktól.

Nem az lett volna a demokrácia megcsúfolása, ha Marine Le Pen elől az egész bankvilág elzárja a pénzcsapot? Nem az a demokrácia megmentése, hogy egy magyar bank hozzásegíti az esélyes versenyzéshez?”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2022. április 23. 22:58
Kedves Bencsik Gábor! Mit szólnál hozzá, ha a francia kormány kötelezővé tenné Marie Le Pen számára, hogy minden hirdetésén tüntesse fel, minden kampányrendezvényén jelentse be, hogy a magyar kormány közbenjárására, a magyar MKB bank finanszírozza a választási kampányát. DE A CSÚCS AZ LENNE, HA ADÓT IS KIVETNÉNEK ERRE A NYILVÁNVALÓ POLITIKAI MEGGONDOLÁSBÓL JUTTATOTT KÖLCSÖNRE!!!!!!
Trombitás Keresztély
2022. április 23. 22:41
Nem küldte a sárga csekkeket, mint a dagadt kódis?
Pelso j.
2022. április 23. 21:47
...
pemete jakab
2022. április 23. 21:03
Egy politikus gyűjtsön a támogatóitól, és ne külföldön kuncsorogjon pénzért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!