Fidesz-siker a „baloldal vidéki szívében”

2022. április 15. 07:27

A választás során számos egyéni választókerületben nagy különbség alakult ki az első és a második helyezett között.

2022. április 15. 07:27
Hajdú András
Corvinák

„Az 50% feletti szavazataránnyal győztes fideszes körzetek között sok olyat találunk, amelyek 2010 előtt egyáltalán nem számítottak jobboldali térségnek, sőt a baloldal rendelkezett hasonló mértékű előnnyel. A kistelepülésekről, erős jobboldali hagyománnyal és bázissal rendelkező városokról már sok elemzést olvashattunk, ezért ebben az írásban a baloldali hagyományokkal rendelkező városok és választókerületek kerülnek a fókuszba. Oroszlány, Ózd, Sajószentpéter – néhány egykor masszív baloldali többségű város, amelyeket jelenleg sem Fideszes polgármester irányít. Azonban a Fidesz magabiztos győzelmet aratott ezeken a településeken, valamint az érintett választókerületben is. 

A budapesti, illetve az agglomeráció településeit magába foglaló körzetek, továbbá a korábban baloldalinak tartott kisvárások eredményei arra utalnak, hogy a baloldali pártok rendkívül távol kerületek sok korábbi szavazójuktól, akik ráadásul már nem a passzivitást vagy valamilyen alternatív pártot (Jobbik, LMP, később Momentum, MKKP) választották a baloldal politikai teljesítményével szembeni elégedetlenség esetén, hanem a korábbi fő ellenfél Fidesz jelöltjeit támogatják. Elképzelhető, hogy ebben a folyamatban a Jobbik »zsilip szerepet« játszott, azonban a 2022-es eredmény tekintetében ez inkább érdekes, és konkrét adatokkal nehezen megragadható kérdésnek számít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. április 15. 23:30
Őrületes áremelkedés jön minden terméknél az USA által erőltetett szankciók miatt! Ezt pedig béremelések nem fogják tudni kompenzálni, mert az inflációhoz vezetne. Egy éven belül az életszínvonalunk átlagosan 20-25%-kal csökkenni fog - általában Európában, nemcsak Magyarországon -, ha nem állnak le mindezzel még idén. Ha leállnak vele, akkor csak 10-15%-kal... Ez az, ami most Európában mindannyiunkat a leginkább fenyeget, még a muzulmán bevándorlóknál is jobban. (Egyébként ők is újra megindulhatnak mindezek miatt...) Az európai kereszténydemokrata, konzervatív és patrióta pártoknak ezzel kell számolnia, ezt kell középpontba helyeznie a fellépéseikben, nyilatkozataikban, programjaikban, propagandájukban. Érik az első tüntetés az amerikai Demokrata Párt és annak kormánya és médiája ellen az USA nagykövetsége előtt?
di maggio
2022. április 15. 07:36
még Megyó volt a legdörzsöltebb,aki azt mondta,u.azt csinálom,mint a FIDESZ,csak még jobban.
csakirok
2022. április 15. 07:33
Az elért eredményekre szavaztak. A magyar nép nem ostoba, mint ahogy egyesek állítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!