A „gyurcsányozás”, mint náci beszéd

2022. április 10. 17:50

A „gyurcsányozás” ugyanarra a logikára épül, mint a zsidózás.

2022. április 10. 17:50
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Mielőtt bárki azzal gyanúsítana, hogy a »DK embere« vagyok, vagy »Gyurcsány lefizetett bértollnoka«, szeretnék emlékeztetni arra, hogy az ellenzéki táborban senki nem bírálta olyan élesen a DK-t és Gyurcsány Ferencet, mint én és az Amerikai Népszava, amikor először részt vett Orbán csaló választási komédiájában és bevonult a parlamentbe. Ezzel az utolsó remény is megszűnt arra, hogy legyen egy rendszeren kívüli ellenzéki párt, amely nem kollaborál a hatalommal és nem legitimálja Orbán államcsínnyel létrehozott, törvénytelen, fasiszta diktatúráját.

Ahogy most is a legélesebben ellenzem, hogy az ellenzék (és ma már legnagyobb pártja, a DK) bevonuljon Orbán díszletparlamentjébe, és a demokrácia látszatát adja a diktatúrának, amivel a NER legerősebb támaszát jelentik. Amíg az ellenzék legitimálja ezzel az alkotmányos rend megdöntését, felesküszik a törvénytelen alaptörvényre és demokráciának láttatja a diktatúrát, addig Orbán hazug rendszere él és virágzik. Akik csak az orrukig látnak, nem hiszik el, hogy az Orbán-rendszer bukása akkor kezdődik el, amikor ennek véget vetnek.

Ennyi bevezető után szeretnék rátérni a »gyurcsányozás« jelenségére, aminek semmi köze a fentiekhez. Azért is kell erről nyíltan beszélni, mert a magyar társadalom egyik pestise ez, amely már az ellenzék soraiban is erős támogatásnak örvend. A »gyurcsányozás« méreg, olyan toxikus beszéd, amely a náci propaganda logikájára épül, emellett hazug, gyűlölködő és beteggé teszi a társadalmat. A »gyurcsányozás« ugyanarra a logikára épül, mint a zsidózás, a »gyurcsányozás« nemcsak közönséges gyűlöletpropaganda, hanem náci beszéd. Aki érintkezik vele, aki elfogadja, nácikkal azonosul.”

Nyitókép: AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromfű
2022. április 13. 16:33
bartussal egy pillanatra sem érdemes komolyan foglalkozni.
sarzal
2022. április 11. 20:10
ennek is cigányútra ment az eredmény....a nácizás meg nála a végső érv
nebulo15
2022. április 11. 14:32
A „magyarok állandó lefasiztázása” ugyanarra a logikára épül, mint a zsidózás.
Lobodi
2022. április 11. 11:57
Mikor elfogynak az érvek, jön a nácizás. Ezt csinálják évtizedek óta. Majd mindjárt megijedünk. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!