Márki-Zay Kolozsváron is csalónak, haszonlesőnek, kegyeletsértőnek minősítette a határontúliakat

2022. március 23. 12:28

A magyaroknak nem ilyen megbízhatatlan, össze-vissza beszélő, a kárpátaljai magyarok homlokára célkeresztet rajzoló, hamis prófétára van szüksége.

2022. március 23. 12:28
null
Zsigmond Barna Pál
Vendégszerző

A „kapitány” végre eljutott Kolozsvárra és ott is két kézzel szórta a szeretetet. Előtte írt egy hosszú levelet is, a kevesebb több lett volna. A zavaros, sokszor érthetetlen okfejtés lényege az volt, hogy ők akkor is szeretik a határon túl élő magyarokat, ha azok nem rájuk szavaznak. Ezek után a kérdés csak annyi, hogy erről előzetesen egyeztetett-e Gyurcsánnyal, Fekete-Győrrel, Szabó Tímeával és Vadai Ágnessel. Az ő szeretet kiáradásaikra már konkrét tapasztalatokkal rendelkezünk, ezekre a külhoni magyarságnak akkora szüksége van, mint vasorrú bábának a mágnesre.

Ezen túl Kolozsváron is hozta a tőle elvárhatót, össze-vissza beszélt, hazudozott.

Megtudhattuk sokadszorra, hogy ő sokkal keresztényebb, konzervatívabb, nagycsaládosabb, mint Orbán Viktor, ráadásul még kicsit nemzetibb is, mert már korábban és másoknál többet járt Erdélyben. Ő korunk „szupermagyarja”, akinek széles-e hazába, de még a külhonban sincs párja! Talán neki fel se tűnt, de sikerült a románokat is megsérteni, amikor egy olyan példával állt elő, hogy a román étteremtulajdonos azért alkalmaz magyar pincéreket, mert azok, tiszták és nem lopnak.

Ez a stílus is a „főnökre”, Gyurcsányra emlékeztet, aki miniszterelnöksége idején a szaúdi focistákat nevezte terroristának és sikerült ezzel jókora diplomáciai botrányt kavarni. Persze Kolozsváron is volt Putyinozás, korrupcióval való vagdalkozás, természetesen anélkül, hogy magyarázatot adott volna arra, hogy az ő „tiszta kezek” csapatában miképpenlehetnek olyan alakok, mint Czeglédy Csaba, Horváth Csaba, Molnár Zsolt, vagy maga a szemlőhegyiprivatizátor Gyurcsány Ferenc.

A végén az is egyértelművé vált, hogy az egész erdélyi látogatás és körülötte csapott felhajtás csupán porhintés, és tovább folyt a külhoniak sértegetése is. Olyanokat mondott, amitől minden jó érzésű magyar embernek ökölbe szorul a keze. Kolozsváron is csalónak, haszonlesőnek, kegyeletsértőnek minősítette a határontúliakat, akik bármire képesek. Csalnak a választásokon, mert buták és megvásárolhatóak.

Amikor pedig a főjelelölt a hallgatóságtól konkrét, nem előre leegyeztetett, a kolozsvári magyar embereket érintő és érdeklő kérdéseket kapott, azokat vagy nem is volt képes felfogni és butaságokat, hülyeségeket mondott, vagy ugyanolyan kioktatóan, lekezelően válaszolt, ahogy azt tőle megszokhattuk.

A magyaroknak nem ilyen megbízhatatlan, tudatlanságából, felelőtlenségéből adódóan össze-vissza beszélő, éles helyzetben akár a kárpátaljai magyarok homlokára célkeresztet rajzoló, hamis prófétára van szüksége.

A magyaroknak, határon belül és azon túl is, igazi államférfiakra – legyenek azok nők, vagy férfiak – van szüksége! Olyanokra, akik egy ilyen rendkívül nehéz időszakban és helyzetben sem tévesztik el az irányt, békét és biztonságot teremtenek és az ország és a nemzet hajóját navigálni képesek. Magyarország és a magyar nemzet előre megy, nem hátra!

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. március 24. 20:12
MZP-re kar meg a szot is pazarolni! Ha azt mondjuk ra, jogy inkompetens es ertelmileg alulmulja a valaha letezo legostobabb magyar politikust, akkor nem allunk messze a valosagtol!
Innogreen23
2022. március 24. 09:32
Márky Zigóta Petya, ha jól belegondolok a létező legtutibb találat volt az ellenzéki köbgyök bagázstól. Ha a hüjjjjeség növesztene, ez az idióta brigád, ülve nyalogatná a földközeli műholdakat. Bravó, csak így tovább, a legjobb úton jártok.
Innogreen23
2022. március 24. 09:31
Márky Zigóta Petya, ha jól belegondolok a létező legtutibb találat volt az ellenzéki köbgyök bagázstól. Ha a hüjjjjeség növesztene, ez az idióta brigád, ülve nyalogatná a földközeli műholdakat. Bravó, csak így tovább, a legjobb úton jártok.
illibernyák
2022. március 24. 08:09
Te faszfej. A Fidesz által is nagyra tartott Ebesz is ezt írta: "A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező, határon túli választók ügyében problémásnak látják a levélszavazás „korlátozott biztonsági garanciáit”, és a választói nyilvántartás pontosságát is, mivel a külhoniaknak csak tíz évenként kell bejelenteniük az adataikat." Magyarul ezt elmondjuk a fidiótáknak. 2013-ben beregisztrál a Csiki család Kolozsváron. Nagymama, nagypapa, gyerek és vej. 2014-ben meghalnak a nagyszülők. A Csiki család 2022-ben is megkapja mind a négy levélcsomagot. Mit csinálnak? Visszaküldik? Kinek jelzik, hogy meghaltak a nagyszülők? Vagy egyszerűen csak kitöltik és elküldik, mert senki sem ellenőrzi. Csak úgy halkan kérdezem: Nem bűncselekmény halottak nevében szavazni:???? Faszfej birkák. Ti ugráltatok habzó pofával 2020 novemberében hogy a levélszavazatokkal csalt Biden, amikor arra nem volt semmi bizonyíték, most viszont a csalás szemünk előtt történik és csak kussoltok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!