Túlbecsültük az oroszok katonai erejét

2022. március 07. 10:16

Fényévekre vannak arányosan a 38-as Németországtól, de képesek a világ megsemmisítésére.

2022. március 07. 10:16
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Amit mondok jó ideje, hogy a fegyverszállítmányok természetesen orosz célpontok (...). Teszem hozzá, erősen a háborúban való nyílt részvétel határán van ez...14 ország vesz benne részt a 30 NATO tagból, nem kötelező, nem is lehet azzá tenni. Aki azt mondja, hogy nem lehet ebből a haborúból kimaradni, hogy ez 1938 és most kell lépni, az nem veszi figyelembe, hogy Oroszország a hitleri Németorszaggal szemben pár óra alatt képes önmaga mellett a világ megsemmisítésére is. Ráadásul Oroszország hagyományos ereje most bizonyítja be, hogy gyenge, a NATO hagyományos erőivel szemben esélytelen.

Gazdasági dinamikában, morálban és innovácioban is fényévekre vannak arányosan a 38-as Németországtól. Ez nem egy Blitzkrieg, amilyen kegyetlen olyan esetlen. Messze a Nyugat alatt vannak, abszolút látszik, túlbecsültük őket. Ha meg is nyerik a háborút, iszonyú belső válság jön, szóval nincs itt semmi párhuzam.”

Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2022. március 08. 08:11
Na ezt miböl olvasta ki? Azt sem tudjuk mi is pontosan az oroszok terve/célja Zelenskij likvidálásán kivül., amit eddig látni lehet, az a strategia pontok elfoglalása ( atomerömüvek, villanyeloszto központok) valamint a hadiüzemek semlegesitése. ). Én ezt olvasom ki az ENSZ jelentésből, ahol 351 áldozatrol beszélnek 10 nap alatt - és közel 100000 harcolo katonárol. Ha itt valaki az életekre törne, városokat bombázna, akkor az inkább vaktölténnyel lefolytatott hadgyakorlatnak nézne ki egy lakatlan sivatagban.
Dicsértessék
2022. március 07. 21:45
Ezúttal nincs igaza. Gondoljunk a szovjet-finn téli háborúra. Ki gondolta volna, hogy az a szovjet hadsereg egy év múlva megállítja a németeket???? Most szarul csinálják, de ez első sorban vezetési hiba.
Akitlosz
2022. március 07. 20:03
"Ráadásul Oroszország hagyományos ereje most bizonyítja be, hogy gyenge, a NATO hagyományos erőivel szemben esélytelen." Azokkal az erőkkel szemben esélytelen, amelyek még Afganisztánt sem tudták legyőzni? A NATO erőkön a Magyar Honvédséget érti? Nem tudja a NATO hagyományos háborúban legyőzni Oroszországot, ezét tudja, ezért meg sem próbálja. Már Iránba sem mert belekötni.
Akitlosz
2022. március 07. 19:56
Pár napja még orosz bekerítő hadműveleteket vizionált, meg orosz előretörést a román határig, s egy nap alatt sokat rosszabbodó ukrán helyzetet. A szerző hajlamosnak tűnik túlozni, s pillanatnyi vélt helyzet alapján merész, súlyos következtetéseket levonni a jövendőre nézve. Megalapozatlanul. Egyáltalán honnan jött az ötlet, hogy a mai orosz hadsereget hasonlítsa az 1938-as német hadsereghez? Más id, más hadsereg, másik ország. Még a mai német hadsereget sem lenne sok alapja az akkorihoz hasonlítani. A mai NATO kompatibilis német fegyverek is rosszabbak a II. világháborús német szintnél. Lásd MG42 géppuska. Azt le kellett butítani NATO kompatibilisre, hogy a NATO is használni tudja az utódját. Ma is azt a géppuskát gyártja a német ipar, a harci járművekre is, csak már a lebutított NATO kompatibilis változatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!