Nem egészen három hét múlva életről és halálról dönt a magyar nemzet

2022. március 16. 21:57

Szolgálni, képviselni, bátran dacolni a végzettel, csatába indulni, amikor hív a kürtszó.

2022. március 16. 21:57
null
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Nézi az ember a békemenetet, nézi fájó szívvel a szerkesztőség süket csendjében, hiszen dolgozni kell, lapot készíteni, nem tarthatunk azokkal, akikkel tartanunk ma muszáj volna. Nézem a nemzeti színű zászlókat, a kipirult arcokat, hallom az éneket, bámulom a végeláthatatlan embertömeget. A sok százezer magyart, akik minden alkalommal megtöltik a fővárost és a szíveket.

A békemenet legnagyobb erénye, hogy mindig méltósággal és rendben halad útján, hogy nincsenek provokátorok, eszetlenek, begőzöltek, s hogy bármi történjen, a résztvevők szeretettel, nem pedig valaki vagy valami ellen eltelve térnek haza otthonaikba. De ez a mai békemenet különbözött az eddigiektől. Hiszen tizennyolc nap múlva választunk, eldöntjük, folytassa-e a magyar szuverenitás kormánya, vagy hatalmába kerítsen minket a globalista háttérerő. Más szóval, egyáltalán nem fellengzősen, nagyon is valóságosan: nem egészen három hét múlva életről és halálról dönt a magyar nemzet.

Üssük fel Vajda Jánost, hiszen a nagy emlékezések mestere mindig segít, ha egy pillanatra elfogy a szó, elhalkul a beszéd:

»Mi egymásé vagyunk. Egymásban / Élünk, találjuk örömünk. / Ismerjük egymást; fény s homályban / Találkozunk, ölelkezünk.«

Az ember voltaképpen egész életében arra törekszik, hogy a sötétség helyére fényt szerezzen magának. Hogy a mindenség is ragyogjon, legalább egy pillanatra, hogy elhiggyük, az élet mindig legyőzi a halált. Mert amit mi magunk teremtünk, és ami az örökkévalóságban visszhangzik, már biztosan a miénk. Ez az örökség megmarad, gyarapodik, olykor vigasza olyanoknak is, akik azt hinnék, a reménytelenség és a homály az ember természetes állapota. Erre születtünk: szolgálni, képviselni, ha pedig szükséges, bátran dacolni a végzettel, csatába indulni, amikor hív a kürtszó.”

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszes2022
2022. március 19. 16:24
Hagyjuk már! Élet-halál, igen Orbánra szavazok, de a családom ugyanannyira boldoggá tesz, szép lesz az életem, ha veszít akkor is.
llnnhegyi
2022. március 17. 19:21
Az Apró klán villájában zűr van. Vesztüket érzik! Ferenc iszik,nem kampányol. Dobrev sálat köt. Piroska néni szaros lapickaval püföli, nógatja Ferit és Klarikát mérgében!
Philo
2022. március 17. 18:01
A Békamenet kb. annyira békés, mint amennyire Bayer Zsolt az. Vagyis - igaz keresztény módon - semennyire... "Nincs gyűlöletkeltőbb a megparancsolt szeretetnél" (Vekerdi Tamás pszichológus). Ehhez hozzá lehet még tenni, "nincs háborúságot generálóbb a Békamenetnél"...
Akitlosz
2022. március 17. 15:50
"Nem egészen három hét múlva életről és halálról dönt a magyar nemzet" Hogy mi? Valamit nagyon elnézett. Országgyűlési képviselő választás lesz. A képviselőjelöltek egzisztenciája ugyan nem élet-halál kérdése, főleg nem az egész magyar nemzetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!