Levél Ljubov Nepopnak, Ukrajna budapesti nagykövetének

2022. március 08. 08:30

Kár, hogy félrevezeti Önt a magyar háborúpárti balliberális ellenzék, akiknek semmi sem drága.

2022. március 08. 08:30
null
Stefka István
Stefka István
PestiSrácok.hu

„Miért gondolja Ön azt, hogy Nekünk szégyellni kell, ha évről évre emlékezni akarunk a szabadság ünnepére? Nem tudom tudja-e, hogy március 15-én negyvenöt éven keresztül nem vihettünk szabadon egy szál virágot, egy koszorút szabadsághőseink Petőfi Sándor vagy a lengyel származású Bem József szobrához. Mártírjainknál, a kivégzett aradi 13 honvéd tábornok (1849.okt.6.) és a Habsburgok által agyonlőtt első független magyar miniszterelnök, Batthyány Lajos örök mécsesénél, a nemzeti gyásznapon október 6-án nem gyújthattunk egy gyertyá, vagy egy mécsest. S tudja miért, azért, mert ávéhások, rendőrök, szovjet tanácsadók figyelték ezeket az emlékhelyeket és ha csak kis csoportosulás is volt, gumibottal véresre verték az emlékezőket vagy vitték őket a börtönbe.

Ezért nem tudom, miért kellene nekünk szégyenkezni? Arra is kérte a magyarokat, hogy idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett! Ezt sem értem. Ha valakikben van bátorság kiállni a szabadság mellett, azok éppen a magyarok. Melyik nép nyitotta meg a szabadság nyugati határait a menekülő NDK-sok előtt, ha nem a magyarok? A szomszédos szocialista országok fenyegetően léptek fel ellenünk. De nem törődtünk vele és másodszor is elsőként belevertük a kommunizmus koporsójába szöget – először 1956-ban –, ami a Szovjetunió szétomlásához vezetett. Azóta Önök is szabadok.

Mi tudjuk, mi a kötelességünk. Ez baráti ország, az ukrán menekültek tízezreit fogadjuk be – nemzetiségüktől függetlenül –, a legmagasabb ellátást kapják az üldözöttek: otthont, élelmet, munkahelyet, védelmet nyújtunk a családoknak, asszonyoknak, gyerekeknek… Sőt már elkezdődött az ukrán és kárpátaljai gyerekek iskoláztatása is. Összefogott Magyarország a menekültek támogatására. Ebben Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány élen jár. Teljes mértékben ismerjük az oroszok hódító szándékát és megértjük az Önök honvédő harcát. Mi kis nép, de szabadságszerető nemzet vagyunk és nem félünk se az orosztól, se Putyintól. De nekünk is vannak nemzeti érdekeink. Például emlékeztetném arra, hogy sérelmeinkért a számlát soha nem nyújtottuk be s ne feledkezzék meg arról, hogy az ukránok évtizedek óta, különösen az elmúlt években rendszeresen zaklatják és fenyegetik a kárpátaljai magyarságot, amikor a magyar nemzetiség a nemzeti ünnepeikre, például március 15-re kíván emlékezni.

Tisztelt Ljubov Nepop Nagykövet Asszony!

Kár, hogy összemossa a nemzeti ünnepünket a rezsicsökkentéssel. A kettőnek egymáshoz semmi köze. Magyarország biztonsága, energiaellátása, szuverenitásának megőrzése nemzeti érdek. Sajnálom, hogy néhány nyugat-európai balliberális politikus nyomvonalára lépett, akik hazánkat nem ismerve, a valóságot eltagadva támadják Magyarországot. Kár, hogy félrevezeti Önt a magyar háborúpárti balliberális ellenzék, akiknek semmi sem drága. Az meg egyáltalán nem jó, hogy választás előtt akaratlanul is beavatkozik a magyar belpolitikába.

Éppen a Békemenet lesz az, amelyet március 15-én, nemzeti ünnepünkön rendezünk meg többszázezer résztvevővel, akik mind hitet tesznek a béke mellett, a szomszéd országok barátsága mellett, ugyanakkor fellépünk a háború ellen és minden olyan erőszakos katonai invázió ellen, amely veszélyezteti Ukrajna, az Önök országának függetlenségét, Magyarország és Európa békéjét.”

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyugyu12
2022. március 09. 05:43
A szaros vén komcsi is megszólalt? Kit NEM szolgált még ki?
g1ft
2022. március 08. 23:36
Nem rossz levél, kár volt elbaszni az évszámot. Aradi hőseinket ugyanis 1849 október 6-án végezték ki...
krokodil21
2022. március 08. 21:55
Nem érdemes foglalkozni vele! Teljesen súlytalan, jelentéktelen figura.
NERsevik
2022. március 08. 19:44
Magam előtt látom a kitűntetett belügyi tudósítót, ahogy a könnyeivel kűzd március 15.-én, hogy nem emlézhet megy egy szál virággal. :_)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!