Ha valaki még nem értené, mennyire komoly a helyzet

2022. március 04. 19:44

Olyan élelmiszerválság jön, amit rég nem láttunk.

2022. március 04. 19:44
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ha valaki még nem értené, mennyire komoly a helyzet – globálisan. Olyan élelmiszerválság jön, amit rég nem láttunk. Nem akarok cinikus vagy érzéketlen lenni, de ezek most a világ problémái, lesz-e egy országban elég energia és élelem, és elsősorban magunkra kell gondolni, nem másra.”

kapcsolódó

Még ma betiltják a gabonakivitelt Magyarországról
Az agrárminiszter szerint az orosz-ukrán háború miatti áremelkedésre reagál a kormány ezzel az intézkedéssel. Bővebben is érdekel...

Az agrárminiszter szerint az orosz-ukrán háború miatti áremelkedésre reagál a kormány ezzel az intézkedéssel.

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. március 06. 16:06
lehet megint raklapszam venni lisztet meg soletet
..--..
2022. március 06. 15:21
-zsoltkom- "Ha valaki még nem értené, mennyire komoly a helyzet Olyan élelmiszerválság jön, amit rég nem láttunk." Én inkább a kereszténységet félteném első körben. Ha a keresztény lélek elromlott ott a kajahiány, csak hab a tortán. Mo. élen jár ezen a romlott úton. Előbb lesz emberhalál egy ilyen lelketlentől, mint a búzahiányától.
pemete jakab
2022. március 05. 19:36
"Olyan élelmiszerválság jön, amit rég nem láttunk." Hát nálam már tök üres a hűtő. Még szerencse, hogy megszűnt a vasárnapi boltzár!
nempolitizálok
2022. március 05. 18:49
Ha minden igaz, az oroszok az embargókkal nyernek is egy hatalmasat. Pld. egy jó alkalom ez arra, hogy a Windowstól és az Office-tól megszabaduljanak. Ha mi ezt tennénk, több száz milliárddal lennénk beljebb. Ez csak a számla, amibe a szoftverek kerülnek. A számítógépek 90%-a simán meglenne ezek nélkül, ingyenes szoftverekkel, pld. Android op.rendszerrel. Az informatikai bevatkozást igénylő problémák 90%-t maga a Windows okozza, ezek legalább 80% a laikus számára még kutatással is megoldhatatlan, ráadásul fontos tevékenységekben (pld. hálózati szkennelés, nyomtatás) okoz addig leállást, ameddig az informatikus meg nem oldja és ha megoldotta, egy idő után újra jelentkeznek. Kis és közepes vállalatok számára az integrált belső üzemi és a külső pld. ügyfél tevékenységet böngészőkben futó szoftverekkel olcsón és biztonságosan meg lehet valósítani. Az oroszoknál az így szerzett anyagi előny szerintem beláthatatlan. Persze az átállás nagy trauma, némi kompromisszumot is kell kötni, de aki nagy méretekben megcsinálja az szerintem igen jól jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!