A feminizmus kudarca

2022. március 31. 14:24

Eugénie Bastié remek stílusban mutat rá a feminista mozgalom 21. századi bukására.

2022. március 31. 14:24
Kertész Anna
Corvinák

„Az író nagyon fontos ellentmondásokat tár fel, többek között azt is, hogy »az újfeministák harcolnak a koedukált vécéért, ám a szőrtelenítés kérdésében nem hallgatnák meg a másik felet. Felőrlődnek egy képzeletbeli összeesküvés ellen vívott zavaros, kusza, felesleges harcban, de a nők konkrét, hétköznapi gondjait mélységes megvetéssel figyelik.« Szerzőnőnk nem hagyja figyelmen kívül, hogy egyes feminista csoportok milyen mértékben és milyen radikális módon igyekeznek az oktatás és a gyermeknevelés színterére is bevinni ideológiai elképzeléseiket, valamint hogy korábbi tapasztalatokból kiindulva ez sok esetben mennyire káros a kiskorúak számára.

A mű körbejárja azokat a kérdésköröket is, hogy a neofeministák miért érzik azt és miért tesznek úgy, mintha még mindig az 1960-as években járnánk, továbbá hogy honnan eredeztethető az az elemi düh, melyet az egyház, a hagyományos értékek és legfőképpen a heteroszexuális férfiak iránt szítanak magukban.

Szó esik arról is, hogy míg a kereszténységet a heteropatriarchátus egyik alapkövének tekintik, addig a nőket valóban elnyomó muszlim vallást miért támogatják mégis."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vérgőz
2022. március 31. 17:06
womanslaughter! tultoltak a cajgat, hehe.
annamanna
2022. március 31. 15:37
Szerintem egyáltalán nincs befejezve, a feminizmus nem érte el igazából a célját. Annyit elért, hogy a nők képesek legyenek a férfiakhoz hasonlóan élni: tanulni, dolgozni, pénzt keresni, szavazni, politizálni, vezetővé válni, sportolni, szabadon szexelni, nadrágot hordani satöbbi. De a család egy feltörhetetlen zárvány maradt, és ami azon belül zajlik, azzal kapcsolatban a feminizmusnak egyetlen ötlete van - azt vállalják magukra a politikusok, tartsák be az "isztambuli egyezményt", és az majd mindent megold. De ezen felül annyira nem képesek a családdal mit kezdeni, a családon belüli női szerepekkel, hogy ebből következik, hogy a muszlim családmodellt is támogatják, miközben a kereszténységet támadják. Miközben a kereszténység elég jelentősen képes belenyúlni a család zárványszerű burkába (meghatározza a családon belül a női és férfi viselkedést, a szülői és gyermeki viselkedést, de ami ennél még lényegesebb, az a gyónás szerepe, amivel a vallás "belelát" a családba, és így bele is szólhat). A családjóléti intézkedések általában nem a feminizmus eredményei, hanem az államok és kormányok hozták őket, sokszor pont tűzoltásként is, a feminizmus hatásának az ellensúlyozására. A feminizmus tehát a nőkkel csak akkor képes valamit kezdeni, ha azok kilépnek a családból, és átlépnek a "férfi társadalomba". A családon belül is legfeljebb annyi ötletük van - az isztambuli egyezmény tulajdonképpen olyasmiket fogalmaz meg - hogy a családon belül is KORLÁTOZNI KELL A FÉRFIAKAT. És a nők megversenyeztetése a férfiakkal is valamilyen módon talán pont a férfiak frusztrálását is célul tűzi ki. Tehát tényleg lehet azt mondani, hogy a feminizmus alapvetően nem nőbarát, hanem férfiellenes mozgalom. A családokon belül ugyanis a nőkre kellene koncentrálni, ha az ő helyzetükön akarna valaki javítani, és nem azon kellene lihegni, hogy miképpen kéne a férfiakat korlátozni, az orrukra koppintani. Már sokszor leírtam az ötleteimet, amik talán túl radikálisak is, de az biztos, hogy a nők helyzetének változásához a nők állapotára koncentráltam, és picit sem a férfiak vegzálásához. És azt egészen biztosan gondolom, hogy amíg a család tabu és feltörhetetlen zárvány, addig a feminizmus nem fejezte be azt, amit tehetne, és nem érte el a célját. Az, hogy mostanra összevissza mindenféle baromsággal törődnek, és nem koncentrálnak a nők helyzetére (noha rengeteg probléma vár megoldásra) - az is azt jelzi, hogy eszük ágában sincs egy csomó dolognak nekimenni és azon változtatni. Mert a család olyan terület, ahová nem merészkednek.
budapesti
2022. március 31. 15:18
A feministák félrevezetik, kihasználják és elárulják a nőket. http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2022/01/a-femnistak-felrevezetik-kihasznaljak.html?view=magazine
Dr. Greta Grünberg
2022. március 31. 15:00
A staporodást kell új alapokra helyezni, mesterséges méh, kibernetikus inkubátor kellene, ha lehet, hordozható, tölthető, mint egy IKEA-s, vállra kapható nejlonszatyor. Az abortusz is egyszerűbben menne, mobilos alkalmazással lehetne kiikszelni, ami nem kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!