Orbán Viktor jutalma Putyintól

2022. február 02. 10:13

Orbán nyíltan játssza Putyin játékát.

2022. február 02. 10:13
null
Reinhard Veser
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor az autoriter rezsimek kedvenc partnerévé tette hazáját az EU-n belül. Ez mindkét oldal számára kifizetődőnek bizonyult: Orbán számára befektetések, a moszkvai uralkodó és Peking számára pedig annak képében nyilvánult meg, hogy a magyar ismét megtöri a Nyugat egységét velük szemben.

Mint olyan sok kérdésben, Orbán ismét elment az EU-s és NATO-s fájdalomtűrő képesség határáig, de a törést elkerülte. Hiába nyilvánította ki lépten-nyomon a barátságát az orosz elnök, Vlagyimir Putyin felé, eddig még mindig beleállt az Oroszország elleni EU-s szankciókba.

Orbán most már nyíltan játssza az orosz elnök játékát, amely az európai békét fenyegeti. Külügyminisztere hazája Oroszországgal ápolt kapcsolatát dicséri és Ukrajnát kritizálja, védelmi minisztere a NATO keleti bástyájának megerősítését kérdőjelezi meg, és még maga Orbán is Putyin  barátját alakítja Moszkvában, s cserébe egy jóval kedvezőbb gázszállítási szerződést kap, mint Európa többi országa.

Felmerül a kérdés, hogy néhány hónappal a magyarországi választások előtt Putyin vajon ezzel vásárolta-e meg Orbán vétóját az Ukrajna esetleges lerohanását követő EU-s szankciók ellen.”

Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Árpád
2022. február 03. 17:02
Orbán miniszterelnök nem veszéleztet semmit, hanem a vén demens és a mögötte álló héják. Érdekes az elmúlt 1 évben minden konfliktus kiújul, de hát ti örültök ennek, mert Trump olyan kiszámíthatatlan volt. Nem volt az, csak nem volt LMBTQ harcos, ami nálatok feltétel az emberséghez.
KinderMike
2022. február 02. 21:48
A jóval kedvezőbb gázszállítási szerződést már rég megkötöttük. Ami azért jóval kedvezőbb, mert hosszútávú! A többi ország ugyanis nem akart ilyet aláírni! Inkább a spot piacról veszik.... ő dolguk. Nehogy már ezért is Orbán legyen a hibás!
rókabácsi
2022. február 02. 20:18
irigykednek a szemetek! azt hiszik csak nekik lehet a ruszkikkal üzletelni! ilyen a gender meg a felsőbbrendű tudat!
egripeti77
2022. február 02. 20:04
Reini! A te hazád (Deutschlanistan) vezetői is tárgyalnak az oroszokkal, csak ők fű alatt, stikában. Reini! Szerinted te mivel fűtesz otthon, hogy ne fagyjon be a segged? Hülye szemellenzős kis faszkalap. P.s.: Udo Ulfkottéval mit csináltatok amúgy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!