Legyen béke

2022. február 24. 14:17

Semmi okunk kedvelni az ukránokat. De semmi okunk sincs örülni Putyin lépésének sem.

2022. február 24. 14:17
null
Kontra
Facebook

„Semmi okunk kedvelni az ukránokat. Amit az utóbbi években a kárpátaljai magyarokkal elműveltek, az a legrosszabb román nacionálkommunista időket idézte. Mindezt egy hadurak által foglyul ejtett államiság keretei között.

De semmi okunk sincs örülni Putyin lépésének sem. Ukrajna lerohanása háború. Egy háborúban nincsenek győztesek. Ez a háború ráadásul túl azon, hogy a kárpátaljai magyar közösséget közvetlenül is érinti, Magyarország szomszédságában zajlik. Ennek minden következményével.

Remélem, a NATO-nak lesz annyi esze, hogy katonai erővel nem avatkozik közbe. Mert pár évtizeddel ezelőtt hasonlót láttunk már, csak akkor a szerbek nem tudtak visszalőni. Oroszországnak viszont atomfegyvere is van.

Szóval csak higgadtan, bölcsen, óvatosan. Tegyünk eleget a nemzetközi tagsági kötelezettségeinknek (EU, NATO), de ne öntsünk olajat a tűzre.

Ez nem a mi háborúnk. És ha a mi háborúnkká válik, mert az ellenzék idióta, és ugyanúgy, mint a világjárvány esetében, belpolitikai haszonra akar szert tenni a meggondolatlan fotelhuszárkodással, akkor rajtavesztünk.

Minden európai élet számít.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2022. február 25. 11:47
Fegyverek helyett mediátor politikusok kellenek, akik segítenek a két félnek tárgyalóasztalnál rendezni a nézeteltérésüket. Ukrajna és Oroszország éppen válnak. A gyerekek (nép) és az ingatlan (területek) sorsán megy a vita, a nagyobb gyerekek szeretnének az apjuknál maradni (orosz ajkúak), mert nem érzik jól magukat az anyánál, aki bünteti is őket, mert az "apjukra hasonlítanak". A kapcsolat 2014 környékén romlott meg igazán, azóta csak mélyül a szakadék, a távoli ismerős (Amerika) hergeli az ukrán anyát, "csináld ki az apát, nem jár neki semmi", de azért az apa nem olyan hülye, hogy hagyja ... Senki nem jöhet ki ebből győztesen, főleg nem a gyerekek, mindenkinek engedni kell valamit, pont, ahogy egy "átlagos" válásnál, ezért nem fegyver kell és hergelés, hanem okos közvetítők a háborgó felek között.
mokány
2022. február 25. 06:35
Az ellenzék fenyegtődzése , a kormányváltás esetére , új dimenzióba kerülnek , az ukrajnai események láttán . Rendszer buktatást vízionálnak . Azt hazudják , hogy nincs demokrácia .
Alcofrybas
2022. február 24. 20:44
Legyen má Világbéke, f4szom! Hadd nézhessem nyugodtan a Squid Game-et!
Haus Fiegl
2022. február 24. 17:47
Milyen ostoba kozhely mar, ez a "Egy haboruban nincsenek gyoztesek." Ilyet csak az a debil Fonda-lany ordibalt Vietnam alatt, meg esetleg a Fegyor buta fejeben fordul meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!