Medveháton vágtat Erdélyben a woke idiotizmus

2022. február 09. 19:29

A címerben a kardra szúrt medvefej „a gyerekekre káros”. A felszúrt szívet nem kifogásolják.

2022. február 09. 19:29
null
Balogh Levente
Krónika.ro

Egy medvefejes címeren keresztül találta meg az erdélyi magyar közösséget napjaink szélsőséges woke – azaz magyarul »felébredt« –, a hagyományos értékeket nem csupán tagadó, de azok minden formáját megsemmisíteni akaró, a történelmet ideológiai alapon átírni szándékozó eszmeisége. És a szintén divatos, rokonának számító, túltolt zöldideológia legradikálisabb nyelvezetét használva nem is teketóriázott: egyenesen állatgyilkosságra való felbujtással vádolta meg kiszemelt áldozatát.

A legfőbb ügyészség egy tulceai állatvédő szervezet feljelentése alapján vizsgálja Székelyudvarhely címerét, amely arra hivatkozva, hogy azon egy kardra felszúrt medvefej látható, úgy véli, a jelkép állatok elpusztítására buzdít, ezért a gyerekekre is káros.

Némi gonosz iróniával megjegyezhetnénk, hogy a bősz állatvédők bezzeg a szintén a kardra felszúrt szívet nem kifogásolják, pedig az általuk alkalmazott torz logika alapján az akár emberölésre, rosszabb esetben kannibalizmusra való felbujtásként is értelmezhető.

A valójában a térségben élők bátorságát és kitartását jelképező elemeket tartalmazó, a régi székely címeren alapuló szimbólum elleni támadás első ránézésre állatorvosi lóként idézi meg az Egyesült Államokból indult, a szélsőséges, félreértelmezett liberalizmus és a szélsőbalos, neomarxista ideológiák nászából született woke-izmust. Amelynek hirdetői bizonyos csoportok érzékenységére hivatkozva hadat üzentek a nyugati civilizáció és kultúra tradicionális narratíváinak, és az eltörlés kultúrája – cancel culture – jegyében szobrokat döntenek, ideológiai alapon megkérdőjelezik a klasszikus kulturális értékeket és a tudományos tényeket, céljuk pedig az, hogy minden áron bűntudatot keltsenek mindenkiben, aki jól érzi magát a görög és római kultúrában gyökerező, zsidó-keresztény hagyományokon alapuló nyugati civilizációban.”

Nyitókép: Wikipedia

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
snfbvksan
2023. augusztus 20. 17:50
Ez a címer szégyene Székelyudvarhelynek. Ha nem érzik, az még nagyobb gyalázat. Nem kell ehhez woke-nak lenni, csak ép embernek.
rasdi1
2023. augusztus 20. 15:17
Érdemes továbbolvasni a cikket.
BPeter1978
2022. február 10. 12:54
Megoldás nem felszúrt hanem mögé van téve csak...
kenobi
2022. február 10. 10:23
Ez nem a woke idiotizmus, hanem woke idiotizmusnak álcázott magyarellenes román szekus lépés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!