Félelemkeltés helyett gyermekeink valódi segítséget érdemelnének

2022. február 24. 21:16

A statisztikák szerint egyre rosszabb mentális állapotban vannak fiataljaink.

2022. február 24. 21:16
null
Hodász András
Hodász András
SzemLélek

„Múltkori cikkemben nem a gyermekvédelmet akartam bagatellizálni. Jajkiáltás volt. Gyerekek között dolgozom, én is úgy érzem, hogy valamit sürgősen tennünk kell. De míg a média a meleglobbi ördögét festi a falra, addig én egészen mást látok, és az általam említett problémák halmaza is még csupán a töredéke azoknak, amikkel sürgősen foglalkoznunk kell. Úgy tűnik, a magyar társadalom éppen most dől hátra elégedetten, hogy van gyermekvédelmi törvény, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza. Csak éppen a legfontosabb problémákkal nem akarunk foglalkozni, homokba dugjuk a fejünket.

Úgyhogy most megismétlem a felhívást: védjük meg a gyerekeinket! Védjük meg őket a szorongástól, a depressziótól, az izolációtól, a kiégéstől, a kilátástalanságtól! De ne álljunk meg itt! Meg kell védenünk több ezer gyereket az éhezéstől, a szegénységtől, a társadalmi egyenlőtlenségekből fakadó behozhatatlan hátrányoktól, vagy attól, hogy kiégett, alulfizetett, motiválatlan tanároktól kelljen tanulniuk az élet dolgait! És igen: védjük meg azokat a gyerekeket is, akik a saját nemükhöz vonzódnak – a bullyingtól, a kirekesztéstől, a körükben az átlagnál magasabb arányban tapasztalható depressziótól, az öngyilkossági kísérletektől! Ők azok, akik most joggal érezhetik, hogy a társadalom megbélyegezte őket, és amikor amúgy is ezer kérdésük lenne, amiket aligha van kivel megbeszélniük, a tájékoztatás helyett tabusítást kapnak, ráadásként a médiából az dől rájuk, hogy ők lényegében potenciális pedofilok.

Kedves magyar testvérek, hazámfiai! Az új generáció sorsa a mi kezünkben van! Nagy felelősség ez! Olyan károkat is tudunk okozni, amik helyrehozhatatlanok. Vessetek rám követ, nevezzetek eltévelyedett liberálisnak akár, de olcsó, politikai lózungok helyett komoly társadalmi párbeszédet, és konkrét lépéseket sürgetek!”

Fotó: MTI Fotó: Komka Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RPéter10
2022. március 01. 11:54
Kedves Kata56. Ehhez mit szólsz? "Ha már ennyire hülye vagy, legalább ne mutogassad! A bíboros úr szavait a szövegkörnyzetéből kiragadva forgatod ki az igazi értelméből, te idióta! Az egyház az üdvösség intézménye, te marha! De ebből fakad, hogy jótékonykodik is! Érted? Te hatökör! Hülyeséget írtál, s most mégsem kussolsz. Ismerd be, hogy hatökör vagy a témában. Súlyos hazugságon kaptalak rajta, de az amatőrizmusod ellenére nagy pofád." https://mandiner.hu/cikk/20220228_orosz_ukran_haboru_magyar_katolikus_puspoki_konferencia_kozlemeny#commentanch12235608
Gondolkodó56
2022. február 26. 07:46
Hát igen, ha a szülők "átengedik" a gyereknevelést a közösségi médiának és egy liberális beállítottságú tanári karnak, akkor az eredmény egy konzunidióta, trendmániás tinédzser lesz, bizonytalan nemi idetitással.
Kun Béla
2022. február 25. 23:43
Súlyos probléma Hodász hogy a püspököd még nem látta át hogy te nagyobb kárt okozol a hívőknek , azzal hogy te magad vagy a probléma , igaz bolsevik leszármazottaiként az ötvenes évek " Békepapjainak ! Remélem elnyered a méltó büntetésed az árulásodért a Fényhozó vendégszerető karjaiban , az elszámoláskor !
amca
2022. február 25. 22:25
Akinek Márki Majmun az a Krisztus,az bizony nagyon el van tévedve. Hodász atya ,em az első aki eltévedt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!