A magyar baloldal diktálta a választási megfigyelőket követelő EBESZ-jelentést

2022. február 06. 15:08

Szélsőjobbtól a szélsőbalig érő szivárványkoalíciónak nincs reális esélye a kormányváltásra, ezért megkezdték a vereség utáni terepelőkészítést.

2022. február 06. 15:08
null
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Origo

„Azok után, hogy januárban húsz, a nyílt társadalom hálózatához tartozó politikai »civil« szervezet, valamint 62 balliberális EP-képviselő azt javasolta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) demokráciaügyi sóhivatalának, az ODIHR-nak, hogy nagyon nagy erőkkel kellene megfigyelni az áprilisi magyar választásokat, mit ad Isten – azaz: hogy, hogy nem, elvtársak –, a szervezet a minap így is döntött. (A balos tudósítások közül a Népszaváé volt a legbeszédesebb, mely »Gyanítják, hogy itt április 3-án csalni fognak« címmel számolt be az év eleji fejleményekről.)

A »VÁLASZTÁSI CSALÁS« HAMIS MÍTOSZÁNAK ÉPÍTÉSE PERSZE NEM ÚJKELETŰ JELENSÉG

– 2014-ben és 2018-ban is ez volt már hónapokkal a szavazás előtt színpadra vitt forgatókönyv –, és azon a tagadhatatlanul számos alkalommal be is vált kommunista rendezői utasításon nyugszik, mely szerint azzal vádold meg ellenfeledet, melyet te magad követnél el. Lassú víz partot mos, persze: a hazaárulással töltött sokévnyi fáradhatatlan munkának meglett az eredménye – az EBESZ most úgy döntött, hogy a korábbi évekkel ellentétben nem kis létszámú ún. korlátozott, hanem teljes körű választási megfigyelői missziót küld majd a magyar választásokra.

ERRE AKKOR SZOKOTT SOR KERÜLNI – MONDJUK HARMADIK VILÁGBELI ORSZÁGOK ESETÉBEN –, HA A TESTÜLET SZERINT KOMOLY VESZÉLY FENYEGETI A VÁLASZTÁS ÁTLÁTHATÓSÁGÁT, TÖRVÉNYESSÉGÉT ÉS DEMOKRATIKUS MIVOLTÁT,

és azzal a következménnyel jár, hogy 200-250 ebeszes »szakértő« vonul majd be hazánkba rövid és hosszú távra, ellenőrizendő nemcsak magát a szavazás napját és a választási eljárást, de a kampányt és az azt körülvevő »politikai és médiakörnyezetet«. (Azok után, hogy '19-ben Cseh Katalin még a NATO-csapatok bevonulását sürgette, ez még akár lightos verziónak is tekinthető.)

Ilyesmi eddig csak egy EU-s tagállam, Bulgária esetében volt tervbe véve 2021-ben – ami aztán nem igazán jött össze, mert nem sikerült összeverbuválni a kellő számú megfigyelőt, így az akciót szégyenszemre le kellett fújni (erre egyébként most is van esély, hiszen április 3-án Szerbiában is választásokat tartanak). Az üzenet esetünkben mindenesetre elég egyértelmű: ha nem a baloldal fog győzni, választási csalást fogunk kiáltani – csak most sokkal hangosabban, mint 2014-ben vagy 2018-ban.”

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajnóczi Kristóf
2022. február 07. 06:30
Én csak azt szeretném, ha mind a kétszáz megfigyelő jól tudna magyarul...
Zokni
2022. február 06. 19:02
,,A magyar baloldal diktálta a választási megfigyelőket követelő EBESZ-jelentést” - gagyogja. Gondolom, ezt mint közpénzből eltartott állami tisztviselő, és tárgyilagos tudós mondja. Hajrá Felcsutország! Hajrá felcsutok!
balbako_
2022. február 06. 18:54
Akik a haza javát akarják menjenek szavazni és a Fidesz delegáltak jól nyissák ki a szemüket, mert az aljas fondorlat nemcsak moslék képében, hanem mindenféle külföldi ellenségek képében is megjelenik.
Lajoss
2022. február 06. 18:37
Miki,mitől féltek??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!