Vörösdiplomások: politikusok, akik trükköztek a tanulmányaikkal

2022. január 23. 21:06

Karácsony Gergely nyelvvizsga hiányában hazudott magának doktori címet.

2022. január 23. 21:06
null
Szalma György
Kontra

„Hol is kezdhetnénk a történetet? Talán ott, hogy néhány napja egy utcafórumon Márki-Zay Péter Csárdi Antalt, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjét doktor Csárdi Antalként mutatta be. A felvezető azért volt túlzás, mivel Csárdi képviselő úr mindössze szakközépiskolai végzettséggel rendelkezik.

Ezzel persze nincs semmi probléma, gazdag életpálya áll Csárdi mögött, a rátermettségnek pedig nem feltétele a diploma. Ám a doktori fokozat elnyerésének vagy odaítélésének sajnos még megvannak a maguk bürokratikus feltételei: diploma, kutatás, nyelvvizsgák és még egy rakás fölösleges dolog.

Amikor a kellemetlen intermezzóról készült felvételeket láttam, azt hittem, hogy csak elszólásról van szó. Márki-Zay nem ismeri a szövetségeseit, ezért kellemetlen helyzetbe kerül, amikor kiderül az igazság.

Tévedtem. Bár Márki-Zay tényleg nem ismeri a szövetségeseit, időnként a keresztnevüket is elfelejti, most azonban valami egészen másról van szó. Egy régen bevett gyakorlatot láthattunk működés közben:

a vezető párttitkár doktori címet osztogat a hozzá hű főállású forradalmároknak.

Csárdi doktor pártmunkával érdemelte ki a tudományos fokozatot, a demokrácia építésében végzett fáradhatatlan munkáját ismerték el azzal, hogy doktorrá avatták.

Éppen úgy, mint 1945 után, amikor tanulatlan gyökereket neveztek ki ügyésznek és bírónak, hogy ne legyen fennakadás a halálos ítéletek megszövegezésében. Ez az esemény évtizedekre pályára tette a magyar bírói kart. És mai napig tovább hígítják az értelmiséget saját kinevezettjeikkel.

Persze Csárdi Antal nem kérte Márki-Zay jóságos adományozását, mégis doktor lett. Van a politikai mezőny élvonalában egy olyan szereplő, aki sokkal kevésbé szemérmes címtolvaj. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ugyanis nyelvvizsga hiányában hazudott magának doktori címet. Ezzel talán a baloldali politikust valamiféle csúcstartónak tekinthetjük, végzettségét tekintve dupla hazugságon érhettük.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2022. január 26. 15:17
Emberek 20 30 évvel ez előtt a gyáli piacon néhány ezer forintér olyan diplomákat árultak hogy csak az élelmesek meg is tették, most mit irigykedtek?
Ati Papa
2022. január 24. 11:42
Érdekes munkáltató a közigazgatás . Sosem értettem, hogy " rátermettség " alapján vannak magas és igen jól fizető pozícióban egyesek. Olvastam korábban olyanról is, hogy analfabéta lett a polgár- mester mert megválasztották. Bármilyen termelő üzemben bármilyen munkakörbe csak szakképzet vagy szakirányú diplomával rendelkező személyt alkalmaznak. Az, hogy esetleg libáért vette a bizo- nyítványt az hamar kiderül. Csak a közigazgatásban burjánzottak el a Titánok ( Ti tán tudtok kezdeni vele valamit).
annamanna
2022. január 24. 10:27
DTK is szerintem hazudott arról, hogy hogy Britney Spears klipjében szerepelt, mint "középiskolás". Jó pár évvel korábban tanult az USA-ban, mint ahogyan a klipet felvették. De ez csak egy kis füllentés. A politikai elit tömve lehet behazudott végzettségekkel. Vagy tapsra, bemondásra, szívességből megszerzett végzettségekkel. Kezdve a komcsi kor nevetséges doktorátusain (Magyar Bálint, Gurmai Zita stb), folytatva a nevetséges "tudományos" életművekkel, és ezt a trendet a rendszerváltás egyáltalán nem rendítette meg. Mindegyik oldal sáros és hazudós, a már sorolt esetek mellé érdemes megemlíteni Tiborcz furcsa államvizsgáját, Orbán Ráhel egyetemi tanári pályafutását, Orbán Gáspár bármiféle végzettség és felhatalmazás nélküli gyülekezetvezetői karrierjét, Novák Katalin díszes életrajzát, ami tömve van párhuzamosan futtatott, 2-3 szoros, egymagában is rendkívül megterhelő elfoglaltságokkal, tanulmányokkal, Mészárosné Beatrix festőművészi és költői kiállítását, a sokdiplomás Várkonyi Andrea Kiszel Tünde-nívójú könyvét, Köves Slomó szektájának "történelmi egyházzá" minősítését, Tóth Gabriella "megtérését" és még számolatlan, elképesztő hamisságot. Az egész magyar közéletre érvényes Doktor Bubó örökérvényű bölcsessége: "Füllentett a hüllő, az a vén bolondos, csak úgy rektor úr ő, ahogyan én orvos. Beszél majd az utókor, ha-ha-ha, kiről? Doktor Bubóról!"
Akitlosz
2022. január 23. 23:27
"A felvezető azért volt túlzás, mivel Csárdi képviselő úr mindössze szakközépiskolai végzettséggel rendelkezik." Mindössze? Nem az ő hibája, ha mások hülyeségeket beszélnek. Az jobb, hogy Deutsch azért kapott diplomát, mert az Orbán kormány minisztere lett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!