Orbán Viktor előre néz és megy

2022. január 23. 22:55

Magyarország a jelek szerint még mindig távol van attól, hogy normális országnak lehessen tekinteni.

2022. január 23. 22:55
Sebes György
Sebes György
Hírklikk

„Normális országban igazán örülhetne az ellenzék, hogy annyit foglalkoznak vele. Magyarország azonban a jelek szerint még mindig távol van attól, hogy normális országnak lehessen tekinteni. Itt ugyanis a médiumok többségében – értsd: a kormánypártok által favorizált médiumokban – úgy foglalkoznak az ellenzékkel, hogy mindenkinek világos legyen: a haza (a nemzet) ellenségeiről van szó.

Normális országokban – vagy mondjuk úgy: ahol adnak a demokráciára – fontosnak tartják, hogy az állampolgárok maguk dönthessék el, a propagandának hisznek, vagy a saját szemüknek. Magyarországon – bizonyára a kiegyensúlyozottság jegyében – erre kicsit rásegítenek. Ha az ellenzéki politikusok mondanak valamit, akkor azt a média kormánypárti részében vagy elhallgatják – amikor nem találnak rajta fogást –, vagy közlik ugyan, de mindjárt kommentálják is. Vagy a magát riporternek nevező kiszolgáló személyzet egyik tagja vezeti rá a hallgatókat és nézőket, miképpen is kell értelmezni a mondatokat, vagy az e célra rendszeresített megmondóembereket idézik. Mindkét fajtából van elég, tehát a módszerre nem lehet ráfogni, hogy egyhangú lenne. 

A Kossuth Rádióban szokásosan elhangzó péntek reggeli – interjúnak álcázott – miniszterelnöki szózatban azonban legutóbb szintet léptek. Pedig látszólag egyszerű kérdést tett fel a műsorvezető, amikor arról érdeklődött, miképpen is kell érteni a legújabb kormányzati kampány jelszavát, miszerint »Magyarország előre megy, nem hátra«. Ez azonban alkalmat kínált a miniszterelnöknek, hogy politológusokat megszégyenítő fejtegetésekbe kezdjen az ellenzékről, amelyet az ő köreiben rendszeresen – és tévesen – baloldalinak aposztrofálnak. A hosszú tiráda lényege az volt, hogy Orbán Viktor figyelmeztette a választókat, nehogy azoknak szavazzanak bizalmat április első hétvégéjén, akik »csődbe vitték az országot«, valamint »kivéreztették és tönkretették«. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aldasban es hitben elve
2022. január 24. 20:45
Ez a barom olyan sebesen zülllik értelmileg, lelkileg, erkölcsileg, hogy döbbenetes. A gyurcsany-fele bagazsbol már csak ez a nemrég még felhülye, mára teljesen hülye hiányzott, de előlépett. Kár volt ! Magadat járatod le, ha ugyan még van miből veszítened a te cafat erkolcseiddel. Ennek kellene a marki-marha tanácsadójának lenni és a baloldal szavazói hanyatt-homlok még be is lépnének a fideszbe. Érdekelne, vajon felesége tudja-e, ki ez a pöcs valójában...! Nem? Szívesen elmesélnénk neki csak erről az oldalról is többen. Mondhatnank, szánalmas figura, de nem az. Az ilyen korcsot az egész világ egy egészen más kategóriába sorolja. Jogosan.
kolozsv
2022. január 24. 14:58
Sajnos, a zsidó médiamunkások sokat tettek azért, hogy tudjuk, a valóság nem az ő buborékjuk.
hakos
2022. január 24. 13:16
Egyszerű a balliberális képlet, normális ország az, ahol a férfiak szülhetnek...
Vakfolt
2022. január 24. 12:52
"fejtegetésekbe kezdjen az ellenzékről, amelyet az ő köreiben rendszeresen – és tévesen – baloldalinak aposztrofálnak" Nincs itt semmi tévedés, baloldaliak ezek. A dk és a mszp önmagáért beszél, aki meg a komcsikkal összefog, már tisztességes nem lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!